Exista multe locuri frumoase in aceasta lume in care poate ca nu am ajuns vreodata, insa exista le fel de multe locuri in aceasta lume, in care nu vom mai putea ajunge vreodata chiar daca ne vom dori la un moment dat, pentru ca acestea sunt pe cale de disparitie si nu se crede ca vor mai rezista pentru mult timp astfel incat si alti oameni sa se bucure la vederea lor.

The Valley Of Kings

Locurile istorice ce au mai ramas de pe timpul marilor faraoni ai Egiptului, cum ar fi Ramses II si baiatul rege Tutankhamun, au inspirat uimire si mimune de-a lungul secolelor. Din pacate, acestea au atras de asemenea si o gramada de vanatori de comori care nu erau altceva decat hoti si jefuitori de morminte egiptene.

Insa acum, Valea Regilor are de-a face cu o cu totul alta amenintare. Acest tip de amenintare nu vine de pe urma urmasilor mai putin legiuti ai lui Indiana Jones, ci mai mult din partea miilor de turisti bine intentionati.

Ciupercile au inceput a creste, fara a putea fi controlate, in jurul mormintelor antice, iar oamenii de stiinta cred de cuviinta ca parazitii au fost raspanditi din cauza aerisirii proaste si a respiratiei miilor de turisti ce s-au perindat pe acolo. Capul antichitatilor din Egipt a raportat cum ca mormintele ar putea disparea in cel mult 150 de ani de acum incolo.

Gravurile si picturile rupestre din interiorul mormintelor deja incep sa dispara. Ca raspuns la acest lucru, numarul turistilor carora le este permis sa aiba acces in interiorul mormintelor, a fost restrictionat, iar unele locuri care pana acum erau expuse publicului au fost inchise complet. Sa speram ca aceste restrictii, pe langa utilizarea unor sisteme de ventilatie in morminte, va fi suficient pentru a le salva de la disparitie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *