Scandalul privind emisia de noxe a celor de la Volkswagen nu a oprit compania sa dezvolte un nou concept de masina. Astfel, noul model Volkswagen a creat un minivan, asemanator cu o rulota a viitorului.

Potrivit companiei, conceptul Budd-e este un vehicul cu zero emisii  si ruleaza pe motoare electrice, iar in interiorul sau se gaseste o canapea curbata. Compania sustine ca acest nou concept este asemanator unui „salt cuantic” in ceea ce priveste design-ul. Budd-e a fost prezentat la evenimentul CES din Las Vegas si este primul vehicul care urmeaza sa fie conceput de Platforma Modulara Electrica a Volkswagen.

Noua platforma electrica va rivaliza cu masinile alimentate cu gaz care isi vor face aparitia pana la sfarsitul acestui deceniu- sustine Volkswagen, fiind nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a obtine o incarcare de 80% a bateriei.

Caracteristici Budd-e

New European Drive Cycle a estimat ca masina ecologica VW ar putea fi condusa aproape 400 km dintr-o singura incarcare. De asemenea, noua platforma permite Budd-e sa aiba un habitaclu interior mai spatios, folosind o baterie de 101 kWh integrata in aproape toata podeaua. Motoarele electrice din fata si din spatele vehiculului permit utilizatorului sa ajunga la o viteza maxima de 150 km/h. In plus, designul futurist al masinii a eliminat oglinzile retrovizioare si a integrat „e-Mirrors”, care ofera imagini provenite de la camere exterioare pe un display de la bordul masinii.

Budd-e are un panou de navigare care actioneaza ca un hub de informatii, dar si o interfata om-masina, care imbina functionalitatea cu sistemul de primire a informatiilor. Vehiculul este echipat cu control prin gesturi, touchscreen si control vocal, caracteristici din care soferii o poate alege pe cea pe care o doresc.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *