Sa ai o casa mare, cu gradina poate insemna o adevarata responsabilitate. Stim cu totii ca nu putem sa sarim peste ingrijirea gradinii sau peste alti pasi daca ne dorim ca totul sa arate impecabil. Din acest motiv, probabil, cel mai multi oameni care locuiesc la casa spun ca au foarte multa treaba de facut.

Marin este unul dintre cei mai buni prieteni ai familiei noastre. El locuieste la casa de aproximativ 3 ani, desi, pana acum, toata viata a locuit la bloc.  As decis sa se mute la casa cand simtea ca pur si simplu s-a saturat sa stea „intre betoane”.

Totul a inceput prin cumpararea unui teren, in apropierea orasului. A cheltuit atunci cativa bani asa ca a mai durat vreun an pana cand s-a apucat de constructie.  Constructia s-a facut in aproximativ un an.

Dupa ce a ridicat casa si i-a dat forma care il incanta cel mai tare a urmat racordarea la utilitati. Si-a pus o centrala pe gaz asa ca a fost nevoie de bransament de gaz. A apelat la www.bransamentgaz.ro si imediat a venit cineva si a rezolvat problema. Marin este multumit si crede ca nicio alta optiune nu ar fi fost mai buna pentru racordarea la gaz. Credea ca racordarea la gaz este foarte scumpa insa cu www.bransamentgaz.ro nu a fost deloc asa, ba chiar accesibil.

Dupa ce a racordat locuinta la utilitati, a urmat bineinteles, interiorul. Interiorul l-a facut dupa bunul plac si pentur ca are insa cateva cunostinte in constructii, a participat impreuna cu echipa la realizarea intregii lucrari. Asa se face ca Marin a contribuit si si-a facut locuinta atat in interior, cat si in exterior, dupa bunul sau plac.

Dupa ce s-a mutat aici, prietenul nostru a inceput sa isi incurajeze o pasiune, adica aceea de a creste si de a ingriji plante. Este adeptul unui stil de viata sanatos asa ca a inceput sa cultive fructe si legume, bogate in antioxidanti.

Pentru inceput, a cultivat morcov pentru ca stia ca acestia sunt o sursa foarte importanta de antioxidanti, ca unt bogate in beta-caroten, o substanta care reduce radicalii liberi din organism, raadicali raspunzatori pentru aparitia cancerului. Pentru o dezvoltare optima a lui, Marin a plantat morcovul intr-un soi foarte drenat, la soare. Desi pare un lucru foarte simplu, a trebuit sa se gandeasca la toate detaliile ca sa nu dea gres.

Asa a reusit Marin sa isi implineasca marele vis care parea ca nu are margini. Faptul ca a muncit si el la constructie, l-a scapat de o cheltuiala in plus si l-a facut sa scoata mai putini bani din buzunar.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *