Asa cum era de asteptat, gruparea de hacktivisti, Anonymous, a inceput campania de „trolling day” impotriva gruparii teroriste ISIS, care consta, in mare parte, in distribuirea de meme-uri batjocoritoare. Grupul a promis o zi de „furie” la data de 11 decembrie 2015. Ei bine, aceasta activitate a inceput, insa fara ca miile de posturi sa fie impartasite de catre conturile afiliate gruparii Anonymous.

Anonymous ameninta ISIS de cateva luni de zile, si s-a implicat intr-o activitate de manifestare impotriva teroristilor, in urma atacurilor de la Paris ce au avut loc pe 13 noiembrie 2015. Activitatea a implicat, in cea mai mare parte a sa, raportarea si doborarea conturilor de social media si a site-urilor ISIS, prin intermediul carora se face recrutarea de noi militanti in mediul online.

Cea mai mare parte din activitatea de pe social media din timpul zilei consta in fotografii ale ISIS, editate, care au scopul de a batjocori gruparea terorista. Astfel, fotografiile sunt jenante si includ imagini in care militantii sunt modificati in programul Photoshop. De asemenea, foarte multe conturi se refera la ISIS ca fiind „daeshbags”- o gluma corelata cu un alt nume utilizat de ISIS, „Daesh”.  Foarte multe mesaje sunt, de fapt, glume rusinoase la adresa teroristilor, unde membrii ISIS sunt inchipuiti ca fiind casatoriti cu capre.

Glume jignitoare la adresa ISIS

Bineinteles, grupul a raspuns si la critici. Au existat glume despre membrii teroristi care inca traiesc cu mamele lor,  acestea fiind glumele care au stranit si au deranjat foarte tare militantii. In plus, foarte multe tactici au fost „asezate” intr-un document care circula in mediul online, facandu-se un apel la suporterii Anonymous de a lua parte la aceasta manifestare. Activitatea se desfasoara pe Facebook, Twitter, YouTube dar si alte site-uri, unde gruparea de hackeri organizeaza diverse evenimente in orasele mari din Statele Unite, Marea Britanie, Franta si in alte state.

Anonymous sutine ca „trolling-ul” este destinat pentru a contracara „frica” de care ISIS se foloseste pentru a raspandi teroarea. „Poate va intrebati de ce ii <trolam> pe ISIS si de ce planuim aceste demonstratii impotriva lor. Insa, pentru a intelege acest lucru, trebuie sa vedem cum functioneaza ISIS”- sustine Anonymous.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *