Virozele respiratorii apar de cele mai multe ori fara sa ne dam seama, indiferent daca este vara sau iarna. Totusi, nimic nu este mai neplacut decat sa ne confruntam cu virozele pe timp de vara. Tocmai acesta este motivul pentru care trebui sa stiti totul despre ele, incepand de la cauzele aparitiei ei si pana la tratamentul in sine.

Adenovirusurile sunt virusuri ADN care sunt dobandite prin contactul cu diverse secretii (inclusiv cu cele de pe degetele persoanelor infectate) de la o persoana infectata sau prin contactul cu un obiect contaminat (de exemplu, prosop, instrument). Infectia poate fi preluata atat din aer cat si din apa (in timpul inotului). Infectiile virale asimptomatice respiratorii pot dura luni sau chiar ani de zile.

Infectiile cu adenovirus seamana in multe privinte cu infectiile bacteriene. Antibioticele nu se folosesc in tratarea infectiilor virale. Totusi in aceste situatii se poate folosi medicatia alternativa care poate implica utilizarea de macrolide, tetracicline sau clindamicina, mai ales in cazul pacientilor la care nu se poate administra penicilina.

Ribavirina intravenoasa este un potential tratament pentru adenovirus. Pentru ca bacteriile sa fie distruse, se vor folosi doze mari de penicilina, intravenos, tip de doua pana la sase saptamani, urmate de administrarea pe cale orala a acesteia timp de sase-doisprezece luni. Tratamentul de sustinere include repaus la pat, antipiretice si analgezice.

Pentru a preveni aceste viroze nu exista inca vaccinuri. Acele vaccinuri polivalente bacteriene, citricele si vitaminele nu previn aparitia unor raceli comune. Tocmai din acest motiv va trebui sa va sppalati mainile si sa utilizati deinfectanti in cazul in care aveti de-a face cu diferite medii contaminte, riscand sa contactati o viroza.

De asemenea, antibioticele trebuie sa fie administrate in momentul in care se confirma necesitatea lor. Bolile pulmonare se trateaza in general prin intermediul antibioticelor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *