Se intampla de foarte multe ori sa cheltuim sume exorbitante de bani pentru diferite produse cosmetice sau medicamente pentru a ne imbunatati sanatatea si aspectul fizic. Ceea ce nu realizam este faptul ca anumite lucruri si alimente ne pot ajuta substantial in acest scop si ne pot face sa ne simtim mult mai bine.

In continuare vom discuta despre felul in care ne ajuta fisticul si proprietatile sale. Afla chiar acum:

In primul rand trebuie sa stiti ca alunele si nucile sunt superstarurile pe care le recomanda orice nutritionist care se respecta. Insa nu doar ele merita atentia celor care sunt interesati de un stil de viata sanatos si de o alimentatie pe masura. Si fisticul ar trebui sa se bucure de aceeasi atentie intrucat este, la randul sau, un superaliment. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre fistic:

  1. Statele Unite ale Americii sunt cel mai important producator mondial de fistic, detronand Iranul de pe pozitia 1 in 2010.
  2. Fisticul are doar 2-3 calorii per bob, ceea ce inseamna ca are mai putine calorii decat alunele sau nucile.
  3. Fisticul contine mai mult potasiu care poate scadea nivelul de cotizol (hormonul stresului) din organism comparativ cu alunele si nucile.
  4. Consumul de fistic scade nivelul colesterolului si reduce riscul de cancer. Fisticul este o sursa excelenta de fitosterol, un compus despre care se crede ca descreste nivelul LDL (colesterol rau) si, in plus, contine o multime de antioxidanti – printre care carotenoide, betacaroten si luteina – care lupta impotriva cancerului.
  5. Culoarea naturala a fisticului este verde, nu exista fistic de culoare rosie in natura.

Dincolo de aceste lucruri oamenii iubesc fisticul datorita gustului sau delicios. In plus, poate fi folosit ca ingredient intr-o multime de retete.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *