Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu iubeasca ciocolata .Totusi este un aliment destul de controversat .Efectele pozitive ale ciocolatei asupra organismului sunt puse pe seama flavonoizilor pe care ii contine, antioxidanti care protejeaza celulele organismului impotriva radicalilor liberi.

Unii dintre noi consuma zilnic, altii de cateva ori pe saptamana. In orice forma se afla ciocolata este savurata cu aceeasi placere. Ciocolata i-a diverse forme de la batoane de ciocolata,la prajituri,torturi,cereale cu ciocolata ,napolitane,bomboane ,etc.Peste tot ciocolata ,cum sa nu iti placa ?

Iata niste lucruri pe care cu siguranta nu le stiai despre ciocolata :

1.Desi multa lume nu crede,ciocolata este un aliment foarte sanatos.Ea contine flavonoide, substante care imbunatatesc sanatatea inimii si care ajuta la prevenirea cancerului.
2. Ciocolata a inceput sa se consume cu mii de ani in urma, mai exact in anul 1100 I.H., in Mexic, de catre triburile Olmec.
3.Prima ciocolata solida s-a vandut in 1847, de catre compania Fry & Sons, in Bristol, Marea Britanie.
4.Maiaşii obişnuiau să bea ciocolată lichidă în timpul ceremoniilor nupţiale, logodnelor, botezuri şi chiar înmormântări.
5.Pentru scenele de groază din filmul Psycho, regizat de Alfred Hitchcock, s-a folosit sirop de ciocolată, nu sânge!
6.Ciocolata este cel mai bogat aliment in theobromina, o substanta care are un efect asemanator cu cel al cofeinei, insa nu atat de puternic. S-a dovedit faptul ca theobromina ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea diverselor tipuri de cancer, insa ea poate fi si foarte periculoasa pentru anumite organisme. Theobromina face ca ciocolata sa fie otravitoare pentru animale.
7.Ciocolata poate conţine 500 de arome! Nici nu e de mirare că e atât de bună. Vanilia nici măcar nu se apropie de această cifră.

Sunt multe lucruri care ar trebui spuse despre ciocolata ,dar cu siguranta ramane cel mai indragit dulce atat printre copii cat si printre adulti . Ciocolata este si un dar minunat pentru oricine parinti,frati,surori, in special copii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *