Obisnuinta de zi cu zi ne arata ca folosim foarte des plasticul, acesta acoperindu-ne o serie larga de nevoi cotidiene. Produsele din plastic cele mai populare sunt paharele de plastic, sticlele, farfuriile, borcanele sau bolurile din plastic. Desi a devenit putin controversata calitatea acestei materii, necesitatea existentei sale este foarte insemnata. Atat timp cat stii semnificatiile corecte ale semnelor inscriptionate nu ar trebui sa iti faci griji, ci doar sa te bucuri de beneficiile unei ambalari adecvate.

Aceste produse sunt foarte utile, mai ales daca faci parte din categoria celor care fac cumparaturi foarte frecvent si iau mancarea la pachet. Costurile unor astfel de consumabile sunt reduse si le gasesti in cantitati uriase pe rafturile magazinelor. Recomandat este ca ambalajul de unica folosinta odata utilizat sa fie aruncat pentru ca intocmai caracteristicile si denumirea sa impun acest lucru. Daca esti un susutinator al protejarii mediului inconjurator poti opta pentru varianta ambalajelor biodegradabile care sunt si ele disponibile in numar mare pe piata.

Cifrele de pe ambalajele de plastic

Ceea ce ar trebui sa te intereseze cel mai mult legat de existenta si folosinta ambalajelor de plastic consta in componenta acestor produse si daca prezinte vreun risc pentru sanatatea umana sau nu. Din acest motiv, iti prezentam in randurile de mai jos semnificatiile principalelor semne si cifre inscriptionate pe acestea. Intreaga categorie de ambalaje unica folosinta 2018 prezinta un triunghi format din trei sageti in al carui interior se afla un numar de la 1 pana la 7. Acestea constituie informatii despre material, precum si detalii asupra modului de reciclare si nu sunt notate la la intamplare.

Tipul de plastic care nu mai permite refolosirea sa este cel care are inscriptionat codul 1 si codul 2. Cel dintai este asociat cu polietilena tereftalata, iar cel din urma cu polietilena cu densitate mare.

Avantajele ambalajelor de unica folosinta

Unul din principalele motive pentru care folosim astfel de produse este si nivelul ridicat de igiena pe care ni-l asigura. In mod general, orice recipient nu prezinta chiar cea mai mare incredere in ceea ce priveste conservarea unui aliment in conditii cat mai optime. Indiferent cat de mult vei incerca sa il cureti sau chiar sa il sterilizezi, nu se indica sub nicio forma refolosirea lui. Tocmai faptul ca sunt unice in utilizare garanteaza o strictete in salubritate.

Caracterul practic si foarte compact pe care il gasim, cel mai adesea la caserole sau chiar la paharele din plastic ne simplifica viata in mod considerabil. Una din marile griji de care scapam este cea legata de cum am putea veni cu o gustare la munca sau atunci cand suntem fortati sa mancam in masina pentru ca timpul nu ne permite alte conditii. De asemenea, spatiul in casa, precum in frigider, congelator, dulapul din bucatarie sau alte locuri asemenea devine mai liber. Depozitarea in astfel de recipiente se realizeaza foarte simplu si la costuri foarte reduse.

Fii o persoana prudenta si urmareste indicatiile inscriptionate pe astfel de ambalaje pentru a te putea bucura de beneficiile lor fara nicio grija, evitand orice risc.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *