In ultimul deceniu, piata de tigarete electronice pur si simplu a explodat, avand in vedere ca milioane de oameni din intreaga lume incep sa le foloseasca din ce in ce mai mult ca solutie in fata renuntarii la fumat, alimentand ceea ce astazi a devenit o industrie de miliarde de dolari. Insa, avand in vedere expansiunea vasta si rapida, au existat o serie de reglementari care au privit aceste tigari electrice, mai ales in ceea ce priveste fabricarea lor, dar si continutul acestora. Ei bine, acest lucru a condus la realizarea unor studii care au ajuns la concluzia ca alternativele la fumatul traditonal nu sunt chiar atat de sanatoase. Cu toate acestea, autoritatile de reglementare din Marea Britanie au aprobat recent un brand de tigari electronice care ar putea fi vandut ca si medicament si care chiar ajuta la renuntarea la fumat.

Tigara electronica e-Voke

Acest lucru inseamna ca noua tigara, e-Voke- care este realizata de catre gigantul producator de tutun British American Tabacco, ar putea fi prescris in prezent de catre medicii din Anglia, pentru pacientii care doresc sa renunte la tigarile obisnuite. Dovezile pro si contra tigarilor electronice au inceput sa apara. Exista studii care arata ca doua treimi din persoanele care fumeaza si au incercat astfel de produse au reusit sa renunte la fumat cu succes, dar cu toate acestea, inca nu se stie destul de clar daca este mai benefic decat fumatul traditional.

Numai in cursul lunii trecute, un nou studiu a analizat siguranta tigarilor electronice. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca vaporii de nicotina din aceste aparate electronice sunt mai susceptibile sa deterioreze si sa distruga celulele sanatoase din organism, decat nicotina pura. Acest lucru a facut ca oamenii de stiinta sa creada ca tigarile electronice sunt mult mai nocive decat tigarile obisnuite.

Cu toatea cestea, noua hotarare luata de catre sistemul de sanatate si medicina din Anglia aproba utilizarea tigaretelor e-Voke, pe motiv ca acestea protejeaza publicul de probleme de sanatate, concluzionand ca tigarile electronice ale acestui brand sunt „cu 95% mai putin nocive decat alte tigari electronice sau decat cele traditonale”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *