Se intampla de foarte multe ori sa facem diferite greseli in ceea ce priveste sanatatea noastra. Creierul ne guverneaza orice miscare si din acest motiv trebuie sa facem astfel incat sa functioneze asa cum trebuie si sa avem grija de alimentatie si de obiiceiurile nesanatoase. Iata cateva sfaturi pentru o buna functionare a creierului:

Poate parea un sfat banal, dar o cantitate optima de apa bauta zilnic, te ajuta sa-ti mentii sanatatea mentala. Fiecare celula a corpului are nevoie de apa pentru a functiona in mod corespunzator, iar lucrul acesta este valabil si in ceea ce priveste creierul. Pe masura ce inaintam in varsta avem tendinta sa bem mai putina apa deoarece senzatia de sete se diminueaza. Totusi, asta poate duce la deshidratare. Simptomele acesteia includ stari de confuzie, probleme de echilibru si pierderi de memorie.

Un studiu recent efectuat la Columbia University a demonstrat ca oamenii care au urmat o dieta mediteraneana au un risc mai scazut de a dezvolta boala Alzheimer, iar persoanele diagnosticate deja si care au un astfel de regim traiesc mai mult. Rosiile, un aliment de baza in aceasta dieta, sunt bogate in licopen, un antioxidant puternic care lupta impotriva radicalilor liberi, considerati una din cauzele care declanseaza Alzheimer.
Faptul ca este bazat pe alimente cu un indice glicemic scazut constituie un alt avantaj al acestui regim.  Din aceasta categorie fac parte carbohidratii complecsi, precum painea si pastele integrale, orezul brun etc. Painea alba, alimentele si bauturile bogate in zahar au un indice glicemic ridicat, de aceea aceste produse trebuie evitate.

Ca orice alt muschi, creierul are nevoie de exercitii care sa il mentina in forma. Sudoku sau jocurile de cuvinte incrucisate, pot fi un inceput. Poti incerca si programe pe computer mai avansate care sa iti evalueaze nivelul la care te afli si sa-ti urmareasca evolutia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *