bieber fever

Stiu ca Justin Bieber are o multime de fani la nivel global- si la fel de multi oameni care il urasc- dar ce anume face ca acest personaj muzical sa fie atat de controversat? Ca si rocker nu cred ca voi asculta muzica lui niciodata. E ceva pe care n-ai vrea sa asculti niciodata dar nici nu poti evita in niciun fel.

Matematica bolii „Bieber fever”

Exista cate un studiu realizat pentru orice aspect de pe acest pamant. Pur si simplu ii dai un nume si un om de stiinta sau un cercetator dedica o buna parte din timpul sau pentru a gasi raspunsul. Valerie Tweedle si Robert J. Smith de la Universitatea Ottawa au decis sa analizeze intreaga febra Bieber pentru a vedea ce anume o cauzeaza. Insa, simptomele descrise de ei sunt cele mai uimitoare: „simptomele includ pierderea timpului, cumparaturi excesive a produselor inutile si plans necontrolat”. Cum sa nu iubesti asa ceva? Si, cine a spus vreodata ca stiinta nu poate fi combinata cu umorul? Indiferent cum ar fi, este clar: febra Bieber ne-a cam infectat pe toti.

Tweedle si Smith au dezvoltat un model matematic pe care l-au folosit pentru a descrie propagarea epidemiei Bieber. Acestea au folosit un odel SIR, care este unul din cele mai comune modele folosite in spabilirea modului de operare a unei infectii. S vine de la numarul de oameni care sunt susceptibili in fata bolii; I descrie numarul de persoane infectate si R este numarul oamenilor care au reusit sa se recupereze in urma bolii si acum sunt imuni.

Potrivit acestui model, boala va dispare odata cu timpul. Asadar, oamenii de stiinta au stabilit ca febra Bieber va putea sa dispara odata cu timpul, una din metodele cele mai potrive pentru a accelera acest proces fiind tabloidele. Singurul tratament impotriva febrei Biber ar putea fi asa numitul „efect Lindsay Lohan”- care este, in esenta, o supraexpunere de declaratii negative in mass-media. Deci, de fiecare data cand citim un lucru rau despre Bieber, de fapt, ne tratam.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *