vas expansiune

In cautarea ta pentru cele mai profesionale si eficiente sisteme de incalzire pentru locuinta, vei descoperi trei tipuri de centrale termice prin condensare: Combi, Normal, Sistem. Un boiler tipic este de obicei cunoscut sub denumirea de centrala termica traditionala sau conventionala. Insa, fiecare dintre aceste stiluri de sisteme de incalzire pentru locuinta prezinta avantajele lor extrem de eficiente legate de ultimele inovatii in materie de tehnologie.

Ceea ce trebuie stiut este faptul ca cea din urma alegere a ta va fi determinata de un numar de factori care se refera la stilul tau de viata, la tipul de locuinta in care traiesti, la bugetul de care dispui, dar mai ales de distribuitorul de gaze naturale din zona ta de resedinta. Ce reprezinta mai exact un boiler combi? Un asemenea gen de centrala termica consta intr-un concept gandit sa nu ocupe mult spatiu si care este intalnit cel mai adesea in gospodariile din Marea Britanie. De fapt, aceste tipuri de centrale de incalzire a locuintei constituie alegerea a jumatate dintre locuitorii din Marea Britanie in urma cu cativa ani.

In esenta, ceea ce diferentiaza o centrala combi de o centrala de orice alt gen este faptul ca o combinatie elimina obligatia de a stoca apa calda pentru a mentine confortul termic intr-o incapere. Aceasta solutie eficienta este la fel de grozava cand vine vorba despre incalzirea apei in locuinte, cat si pentru asigurarea unei temperaturi dorite in ansamblul acesteia. De obicei, aceasta centrala termica pentru gaz este amplasata intr-un loc in care nu deranjeaza si nu ocupa foarte mult spatiu, fiind alese pentru asta incaperi ca baia sau bucataria.

Alegeri in materie de centrale termice

Ceea ce ajuta foarte mult la economisirea de spatiu intr-o camera in care sunt montate aceste centrale tine de ideea ca nu exista vreun dispozitiv intern de stocare a apei calde, nici alte echipamente pentru stocarea apei reci sau alte componente ale unui sistem de incalzire normal. Ceea ce ne incanta atat de tare legat de alegerea unei asemenea solutii sta in reducerea costurilor la intretinere si la livrarea apei prin robineti si la dus la o presiune de alimentare.

Un beneficiu in plus al unui asemenea tip de centrala combi este reprezentat de preturile mult mai mici pentru instalarea si intretinerea acesteia. Atata timp cat nu exista o serie de rezervoare in zona acoperisului inseamna si o retea de conducte si de tevi mai redusa si o perioada de instalare mult mai scurta.

Un sistem de incalzire centralizata, asemanator cu o centrala termica standard sau conventionala se invarte in jurul principiului de stocare a apei calde menajere. Chiar si asa, un boiler sistem este diferit fata de o centrala termica normala datorita unor anumite aspecte aparte, care sunt esentiale in functionare. Mai intai, multe dintre piesele individuale ale sistemului de incalzire a apei si de asigurare a caldurii sunt realizate intr-un sistem de boiler, asadar instalarea este mult mai rapida, mai curata, mai putin complicata si mult mai eficienta.

In cel de-al doilea rand, apa calda menajera este condusa in sistemul de boiler prin intermediul sistemului de incalzire catre calorifere si catre rezervorul de apa calda. In acest fel se asigura o reactie mult mai rapida si se evita costurile suplimentare implicate de manopera. Acest tip de sistem de incalzire elimina nevoia unui vas expansiune pentru centrala Ariston Uno, daca acesta este cazul in situatia ta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *