Nunta este fara nicio indoiala cel mai frumos moment din viata unui cuplu care porneste impreuna pe un nou drum al vietii. Inainte de a stabili nunta, tinerii parcurg etape foarte importante impreuna, investesc vise, timp, energie si bani pentru a avea cel mai frumos eveniment.

Organizarea unei nunti presupune punerea a multor detalii la punct: incepand de la gasirea salonului potrivit, meniu, lista de invitati, muzica, fotograf si pana la alegerea marturiilor.

In continuare vom discuta despre lucrurile pe care trebuie sa le aveti in vedere in alegerea fotografului:

Alegerea fotografului potrivit

Dupa ce au stabilit salonul la care va avea loc marele eveniment, mirii trebuie sa fie foarte atenti la alegerea fotografului potrivit. Fotograful si videograful sunt unele dintre cele mai importante persoane care trebuie sa fie alese cu mare grija. Ziua nuntii voastre va fi memorata prin ochii, inima si talentul fotografului cat si prin dorinta lui de a munci din greu pentru a va realiza imagini deosebite. Dupa ce evenimentul va fi trecut, tot ceea ce va ramane pentru a va aminti de aceasta zi sunt fotografiile. Fotograful are doar o singura sansa de a va crea amintirile si o asemenea responsabilitate trebuie incredintata doar unui profesionist! Astfel, alegerea unui fotograf  va fi una din cele mai importante decizii.

Cea mai putin inspirata si folositoare selectie, este aceea a compararii listelor de preturi! Preturile nu sunt decat numere care va furnizeaza putine informatii despre adevarata valoare a fotografiei si a serviciilor pe care le veti primi pentru banii dvs.  De aceea, nu luati hotararea asupra unui fotograf  doar in urma unei discutii telefonice, pe baza celei mai ieftine oferte! Puteti gasi o lista de fotografi celebri accesand www.jadoris.com. Trebuie sa tineti cont de faptul ca fotografii profesionisti de nunta sunt rabdatori, intelegatori si vor acorda suficient timp pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere pentru nunta dvs.

Decorul este important

Totusi, nu doar fotograful poate concepe fotografii de vis. In ciuda faptului ca am tinde sa credem ca fotograful are toata responsabilitatea atunci cand dorim sa avem fotografii perfecte la marele eveniment trebuie sa avem un decor pe masura.

Momentul fotografierii este si el important pentru obtinerea unor fotografii frumoase. Astfel, este nevoie ca fotografia sa fie luminata natural. Pozele realizate in interior, la lumina artificiala, pot fi reusite intr-o oarecare masura daca fotograful este talentat si echipamentul folosit este profesional, dar nimic nu se compara cu fotografiile realizate intr-un parc cu multi copaci si verdeata, pe malul unui lac sau chiar in mijlocul zapezii (daca alegeti sa faceti nunta in anotimpul alb).

Fotograful si videograful sunt aceeasi persoana?

In niciun caz nu trebuie sa angajati o singura persoana pentru fotografiere si videografiere. Momentele importante ale nuntii sunt destul de multe si de scurte pentru ca aceeasi persoana sa reuseasca sa realizeze la un nivel acceptabil ambele activitati. In plus, daca persoana respectiva rateaza unul dintre aceste momente, veti ramane si fara fotografii si fara filmarea momentului respectiv. Imaginati-va cum ar fi daca nu ati avea nici video si nici foto la aruncarea buchetului miresei sau taierea tortului! Indiferent ce vi se va spune, si cu toata complexitatea aparaturii, daca angajati o singura persoana pentru ambele activitati riscati sa nu fiti multumit in final nici de fotografii, nici de filmare!

Consultarea albumelor fotografului

Pentru a fi siguri ca veti face cea mai buna alegere, inainte de decizie este imperios necesar sa consultati albumul fotografului dorit. Selectarea catorva poze reusite din cateva sute realizate la o nunta este un lucru pe care il poate face chiar si o persoana complet lipsita de experienta. Asigurati-va ca banii pe care ii cere fotograful reflecta talentul si priceperea acestuia de a realiza cat mai multe fotografii reusite si nu doar cateva.

Un alt sfat pe care nu strica sa-l urmati este sa-l rugati pe fotograf sa va arate echipamentul pe care il foloseste si cu marca acestuia notata sa incercati sa aflati valoarea acestuia (pe internet sau la un specialist). Afland valoarea investitiei pe care fotograful a facut-o in echipamentul utilizat este un bun indicator al seriozitatii si profesionalismului acestuia.

 

Blogger: Cezara I.

 

De admin

Un comentariu la „Sfaturi potrivite pentru alegerea fotografului de nunta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *