Copilul este o prioritate pentru fiecare dintre noi. Orice parinte isi doreste ca micutul lui sa fie intelept si sa dea dovada de buna crestere si de un comportament exemplar. Totusi, inca de cand ajunge pe lume si pana in momentul in care creste este o perioada destul de lunga.

In momentul in care copilul doarme parintii trec prin unele dintre cele mai negre cosmaruri. Toate acetse lucruri se intampla din cauza faptului ca noptile sunt cu treziri frecvente sau cu plansete si ca de cele mai multe ori parintii nu au cum sa doarma pur si simplu.

In cazul in care vrei ca micutul tau sa doarma in fiecare seara la o anumita ora, este mai mult decat important sa ai o ora fixa dupa care sa iti obisnuiesti copilul. Astfel, trebuie sa ii faci copilului baita, masaj sau sa ii citesti inainte sa il pui la somn si astfel ii vei oferi un indiciu prin care va intelege ce anume trebuie sa faca inainte sa doarma. Realizeaza aceste lucruri in fiecare seraa inainte sa adoarma si cu singuranta ii va intra in ritm si va sti cand trebuie sa doarma copilul.

Este nevoie si de o rutina de dimineata pentru ca bebelusul sa se obisnuiasca cu un program organizat de somn. Ora de trezire este principalul lucru de care trebuie sa tii cont. Observa copilul cateva zile la rand si identifica ora la care se trezeste cel mai des. Stabileste-o ca fiind ora de trezire pentru fiecare dimineata. Asigura-te ca o respecta chiar si in weekend, iar in zilele in care pare mai somnoros din fire, mergi la el in camera, trage draperiile sa intre lumina, vorbeste si joaca-te cu el, dar nu il lasa sa doarma mai mult. Daca il lasi sa se trezeasca in ritm propriu, risti sa ii dai peste cap tot programul si sa nu mai adoarma, seara, la ora stabilita in programul lui.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *