Copilul este cel mai important din viata fiecarei persoane. Cand apare in viata noastra nu stim ce sa facem pentru a-i oferi cea mai buna educatie si pentru ca acesta sa dea dovada la maturitate de buna crestere. Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama si sa facem diferite greseli in momentul in care incercam sa ii oferim copilului cea mai buna educatie.

Inca de cand am fost mici, am invatat de la parintii nostri ca trebuie sa avem un anumit comportament si ca trebuie sa invatam carte. Orice parinte isi doreste ca micutul lui sa invete la scoala, sa aiba note mari pentru ca mai tarziu sa aiba un viitor stralucit. Sigur ca aceste lucruri tin de fiecare persoana in parte dar si de felul in care ii inducem copilului diferite lucruri.

Orice parinte isi lauda puiul si il considera cel mai bun, cel mai inteligent si cel frumos. Este normal sa fie asa insa trebuie sa avem grija cum ii spunem copilului aceste lucruri. Oricum, se pare ca conform unoor studii recente, lauda excesiva a copilului aduce la un comportament narcisist. Astfel, se intampla de foarte multe ori ca persoanele care au fost foarte alintate in copilarie sa devina la maturitate persoane narcisiste.

Sigur ca trebuie sa iti incurajezi copilul pentru ca trebuie sa aiba incredere in el si poate ca esti singura persoana care poate face acest lucru. Ii poti spune copilului ca trebuie sa aiba incredere in el insa nu trebuie sub nicio forma sa exagerezi pentru ca acest lucru poate dauna.

Astfel, iti poti lauda copilul, este chiar indicat sa faci asta insa nu trebuie  niciodata sa il faci sa se simta superior celorlalti copii. El trebuie sa stie ca este egal celorlalti copii si ca toti copii sunt frumosi sau inteligenti in felul lor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *