Cand vine vorba de ingrijirea zonei genitale nu multe persoane stiu anumite reguli. Iar daca vorbim de igienta intima la femei, multe ajung sa faca anumite greseli destul de des din neglijenta sau din lipsa de informare.

In primul rand este indicat sa te speli cu apa calduta si un sapun delicat in fiecare zi. Bine cu exceptia zilelor in care esti la menstruatie. In aceasta perioada poti recurge la o toaletare mai riguroasa, deoarece sangele eliminat constituie un mediu propice microbilor. Dupa cum se stie hartia igenica se foloseste prin miscari fata-spate  pentru ca microbii sa nu patrunda in vagin.

Este indicat sa eviti sapunurile si gelurile de curatare antibacteriene deoarece distrug flora bacteriana protectoare lasand germeniului spatiu de actiune.

Nici spalaturile vaginale nu sunt indicate. Desi multe persoane cred ca aceste spalaturi vaginale inseamna o igienta intima ireprosabila nu este chiar asa. Vaginul se curata singur si nu are nevoie de un asemenea ajutor. Doar la inicatia medicului poti apela la asa ceva. Multe femei se plangeau in mod constant de vaginitate cu cu secretii abundente si prurit local, sursa necazului lor era frica ca nu sunt destul de curate si parfumate in zona lor intima.

Sfaturi pentru o igiena corespunzatoare

Pentru ca igiena ta sa fie mereu sanatoasa si corespunzatoare este indicat sa nu te abati de la anumite reguli.

Este indicat sa te speli cat mai des mai ales dupa ce urinezi, in mod special dupa contactul sexual si inaintea lui. De asemenea foloseste un prosop doar pentru zona ta intima.

Incearca sa renunti la sapunurile foarte parfumate deoarece te pot irita iar unele sunt chiar toxice. De asemenea schimba tamponul intern dupa maxim patru ore. Este bine sa o faci intr-un loc in care ai acces la apa si sapun pentru a te spala pe maini.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *