Ai observat ca o data cu perioada de caldura apare si o stare de moleseala care parca iti fura din energie? Punem totul pe seama gandului care ne distrage, cu gandul la vacanta. Insa la fel se intampla si in timpul liber cand timpul trece si parca nu reusim sa fim productivi. Cauza? Surprinzator sau nu un studiu realizat in acest sens arata ca perioada de vara este cea responsabila pentru astfel de stari.

Contrar a ceea ce se crede ca fiind si ziua mai lunga vara sa fie cea care sa influenteze pozitiv starea de spirit si modul in care rezolvam lucrurile totul se intampla pe dos. Unii experimenteaza lipsa poftei de mancare, o oboseala generala si o lipsa de concentrare. Un studiu realizat in 2008 cu aceasta tematica a scos la iveala ca acele persoane parte la test carora le-au fost aratate fotografii de sezon au gasit cu greu calea de concentrare pentru a munci. Mai mult decat atat se pare ca din randul barbatilor intr-o zi ploioasa acestia sunt dispusi sa isi prelungeasca programul de munca cu inca 30 de minute. Nu acelasi lucru se intampla si cand vine vorba de perioada de vara. Insa in acelasi timp nu este gandul indus ca  ar fi ideal sa ne putem petrece timpul afara cand este cald decat in fata calculatorului?

Subtil sau nu totul poate sa fie pus in seama vremii care parca invita indirect la o vacanta, care ademeneste cu soarele; caci nu degeaba asociem vara cu perioada propice pentru concediu, pentru relaxare si o pauza totala de la munca si rutina zilnica. O data cu gandul si dorinta la asta insa totul pus sub caldura vremii se pare ca ne topim pe picioare, iar productivitatea scade in comparatie cu alte perioade ale anului.

 

De admin

Un comentariu la „Performanta scazuta din cauza caldurii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *