Inca de la inceputul noului mileniu, lumea s-a confruntat cu o succesiune de evenimente fierbinti, in aceasta perioada inregistrandu-se cei mai caldurosi ani din istorie. In prezent, oamenii de stiinta sustin ca este foarte probabil ca aceste temperaturi fara precedent sa fie cauzate de catre emisiile umane, din arderea combustibililor fosili- cum ar fi carbune sau petrol. Ei bine, aceasta concluzie apare la numai cateva zile dupa ce NASA a confirmat ca anul 2015 a fost cel mai fierbinte an din istorie, cu temperaturi mai mari cu 1 grad Celsius, fata de media temperaturilor de dinainte de industralizare.

Cel mai recent studiu sustine ca este foarte „putin probabil” ca in trecut sa fi existat alte perioade la fel de fierbinti ca si cele cu care ne confruntam in prezent. Acestea fiind spuse, oamenii de stiinta sugereaza ca este de 130.000 de ori mai probabil ca activitatile umane sa fi contribuit la cresterea fara precedent a temperaturilor din prezent.

Asadar, in urma realizarii studiului, in care au fost analizate o serie de simulari climatice, cercetatorii au concluzionat ca omul este cel responsabil pentru cresterea temperatuilor extreme din prezent. In plus, studiile anterioare, realizate in anul 2015, au sugerat ca sansele ca un an sa fie mai calduros, in mod natural, este de 1 la 650 milioane. Insa, studiul din prezent a aratat ca aceste sanse sunt, acum, de 1 la 5000.

2015 a fost cel mai calduros an din istorie

Anul trecut ne-am confruntat cu cele mai fierbinti an din istorie- potrivit datelor publicate de diferite agentii. NOAA- National Oceanic and Atmospheric Administration- a aratat ca 2015 a fost cel mai cald an din cei 136 de ani inregistrati. Astfel, temperaturile anului 2015 au fost cu 1,62 grade Celsius mai ridicate fata de media secolului. Intre timp, NASA a descoperit ca temperaturile anului 2015 au fost cu 0.23 grade Celsius mai ridicate decat cele din 2014.

Blogger: Cristina M.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *