Nu exista vreun parinte care sa nu ii doreasca tot binele copilului lui. Din momentul in care in care apar in viata noastra copii ne schimba in mod radical viata. Dorim sa facem orice ar contribui la o buna educatie si la o buna crestere. Momentele pe care le petreci impreuna cu copilul tau sunt foarte importante deoarece conduce la crearea unor legaturi foarte puternice. Pe masura ce copilul tau creste ai putea sa introduci in viata lui diferite lucruri sau activitati care sa te ajute sa te apropii de copil dar si sa contribuie la buna educatie si formare a micutului. Iata cateva idei de activitati care te vor ajuta sa ai o relatie mai buna cu copilul tau:

In primul rand, este foarte important sa stiti sa discutati. Cu siguranta ti se va parea destul de dificil la un moment dat sa porti niste discutii cu micutul tau insa comunicarea este cel mai important lucru.  Intreaba-l ce ii place si ce nu ii place sa faca, consultati-va in orice decizii luati. Aceste discutii vor contribui foarte mult la o relatie frumoasa care va ajuta sa va descoperiti reciproc si sa va intelegeti mai mult unul pe celalalt.

De asemenea, incearca sa iti implici copilul in tot felul de activitati. De exemplu, poti sa il duci la dans, la concursuri scolare sau campionate scolare. Aceste lucruri vor face ca micutul tau sa isi aminteasca cu drag despre tine si despre copilaria lui. De asemenea, poti sa optezi pentru cursuri de vioara pentru juniorul tau iar aceste.

Incearca sa gasesti un hobby comun pentru tine si micutul tau. Probabil ca tie nu iti mai face placere sa te joci in parc insa poti sa te apuci de pictat sau de cantat impreuna cu copilul dvs. Acesta trebuie sa fie job-ul vostru comun care va relaxeaza si va uneste.

Mai mult, chiar daca ti se pare dificil si aproape imposibil ca micutul tau sa aiba vreo problema trebuie sa stii ca si el intampina diferite greutati de teapa lui. Sigur ca pentru copii acestea sunt greutati foarte mari in ciuda faptului ca noua ni se par insignifiante. Este important sa iti ajuti copilul sa treaca peste situatiile neplacute din viata lui. Incurajeaza-l de fiecare data cand are nevoie de tine, fii un bun ascultator.

Incearca sa ii impartasesti entuziasmul. Copiilor le place sa vada ca cineva se intereseaza de viata lor asa ca nu ezita sa il incurajezi de cate ori este nevoie.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *