In primul rand fiecare ar trebui sa ne gandim cum sa reducem consumul de resurse. Si nu in ultimul rand sa ne gandim cat de scumpa este apa mai ales la bloc. Asa ca atunci cand avem ocazie este bine sa econosim apa.

In primul rand atunci caand te speli pe dinti este recomandat sa inchizi apa.  Poate in acea zi nu ti se pare ca economisesti foarte multa apa dar aduna toate lunile dintr-un an sa vezi cam cata apa economisesti.

Este indicat sa cumpari produse din hartie reciclata, mai degraba decat cele facute din fibre de lemn virgine.  Daca nu stiati pentru producerea hartiei reciclate se foloseste mult mai putina apa  dar si mai putina energie.

De asemenea incearca sa inlocuiesti baile cu dusuri mai multe dar mai scurte. In acest fel economisesti mai multa apa.

Daca vrei sa speli legume sau fructe nu trebuie sa lasi minute in sir sa curga apa aiurea. Mai bine le pui intr-un vas mai mare si le speli mai usor. Aceasta apa poti sa o folosesti pentru a uda florile. Si sigur in acest fel economisesti destula apa.

De asemenea este indicat sa nu cumperi sticlute de apa la 0.5 liri. Mai bine cumpara sticle de 5 litri si umple-ti o sticulta mica daca tot vrei sa ai la tine mereu.

Un lucru destul de ciudat pe care il poti face pentru a economisi apa este sa faci pipi la dus. O organizatie non-profit din Brazilia a constatat ca daca facem pipi la dus economisim 4000 de litri de apa. In acest fel nu mai suntem nevoiti sa tragem apa.

De asemenea este indicat sa folosim o masina de spalat economica care are un consum scazut de energie. In acest fel poti economisi fara sa iti dai seama pana la 300 de litri apa pe luna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *