In ziua de astazi este foarte greu pentru tineri sa isi gaseasca un loc de munca. Ei fac diferite facultati sau scoli postliceale, insa in final se dovedesc a fi nehotarati in ceea ce priveste locul sau domeniul in care se vor angaja. Nu este deloc usor pentru tineri sa isi gaseasca un loc de munca bun si sa castige suficient incat sa poata avea un trai decent. Ceea ce este foarte grav este faptul ca tinerii oscileaza intre meserii foarte diferite, cum ar fi sa poarte vesminte preotesti sau sa fie medici.

Totusi, in ziua de astazi angajatorii nu tin cont de diplomele pe care le-a obtinut un tanar ci mai degraba sunt interesati de potentialul, de culura generala si de calitatile unui tanar. In continuare vom prezenta cateva dintre cele mai banoasee meserii ale viitorului:

Chimist

Meseria de chimist alimentar este o meserie foarte buna si in viitor va fi la mare cautare. Aceasta meserie are sarcina de a dezvolta si de a imbunatati gustul si textura mancarii. Job-urile de chimist alimentar vor fi foarte cautate in viitor. Astfel, in viitor va fi o nevoie foarte mare de chimisti alimentari pentru a identifica modalitatile de a combina si de a schimba gusturile. Functia de chimist alimentar releva un salariu anual intre 50 000 si 100 000 de dolari. Aceasta meserie va avea un succes mai mare cu cat dietele si felurile sofisticate de mancare vor fi si mai mult la moda.

Topograf

Oamenii care isi doresc sa fie ingineri topografi au un castig foarte mare deoarece acest domeniu este foarte bun si banos. Specialistul in topografie, ramura a geodeziei, se ocupa cu efectuarea de masuratori topografice, realizeaza atat planuri si harti, cat si documentatia necesara pentru intabularea cladirilor. Topograful isi desfasoara intreaga activitate atat pe teren, cat si la birou, folosindu-se de aparatura de specialitate, precum o statie totala, tedolit sau o nivela. Topografia este un domeniu pentru persoanele mai putin sedentare si care sunt deschise unei munci mai putin redundante. Pentru a deveni topograf, puteti urma o facultate de constructii sau de geodezie, unde pot fi insu­si­te cunostinte din mai multe dis­ci­pline. De exemplu, la Facultatea de Geodezie din ca­drul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucu­resti puteti invata despre reprezentarea geometrica a suprafetei topografice, desenul cartografic, instrumentele si metodele de masurare specifice, bazele masuratorilor ingineresti sau despre organizarea teritoriului. Salariul porneste de la 2.000 de lei.

Auditor intern

Daca va doriti sa aveti o meserie foarte banoasa si frumoasa, trebuie sa stiti ca auditul este o meserie in care salariile ajung foarte usor la 1000 de euro. Auditorii sunt recrutati, in general, in ultimele luni inainte de terminarea facultatii sau imediat dupa. In banci, de exemplu, departamentul de audit este o pepiniera pentru managerii de banca. Aproximativ 80% dintre managerii de top din banci provin de la departamentul de audit. Auditorul intern este cel care apreciaza daca firma se comporta cu responsabilitate in relatiile sale cu ceilalti membri ai comunitatii.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre meseriile foarte banoase si pentru viitor pentru care puteti opta. Alegerea voastra trebuie sa tina cont si de ceea ce va place sa faceti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *