Modelul McLaren P1 este un mare pas inainte pentru compania britanica si un mare pas in lumea hypercar-urilor in general. In momentul de fata automobilul reprezinta apogeul companiei McLaren in creatia si productia de automobile de strad care folosesc tehnologii din Formula 1 pentru a atinge performante apropiate de Ferrari si Pagani.

P1 a riscat sa fie pus in umbra de rivalii sai Ferrari LaFerrari si Lamborghini Veneno, ambele masini venind cu un desing si un look mult mai strident decat McLaren.

Modelul P1 imparte acelasi sasiu de baza si acelasi desen cand vine vorba de motor cu fratele sau mai mic 12C, dar P1 nu sacrifica nimic cand vine vorba de performante. Motorul este un V8 cu o capacitate cilindrica de 3.8 litri. Acesta produce 800 de cai putere, cu 175 de cai mai mult decat modelul 12C. Motul are atasat de o cutie de transmisie cu ambreiaj dublu si un motor electri care ajuta la puterea masinii. Puterea totala a automobilului este de 903 cai putere. Cifra Cuplului este una incredibila, 1100 de Nm la lansare. Se estimeaza ca doar motorul electric contribuie cu pana la 150 de cai putere si cu 500 de Nm de cuplu.

Toata aceasta putere este destul de greu de pus pe sosea, mai ales cand vine vorba de o masina cu tractiune p puntea spate. La viteze mari, masina nu s-ar descurca foarte bine daca nu ar avea o aerodinamica avansata ce o apasa cu o forta de 400 de kg.

Datorita combinatiei de motoare, P1 este capabil sa ajunga la viteza de 300 de km/h on doar 16.5 secunte. De asemenea motorul electri ajuta sa ascunda intarzierea clasica a turbinelor, ce da sentimentul de putere constanta.

Viteza maxima a automobilului este de 349 de km/h si ajunge de la 0 la 160 de km/h in doar 4.7 secunde. Pretul pentru un astfel de boli deste de 1 150 000 de dolari.

De admin

Un comentariu la „McLaren P1”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *