In ziua de astazi industria jocurilor vide a devenit una din cele mai populare si mai profitabile industrii din lume. Jocurile video contemporane sunt mai realiste, mai antrenante si mult mai placute decat erau in trecut. Unele jocuri sunt atat de bine realizate si atat de coordonate incat ajung sa genereze costuri ce depasesc si cel mai scump film realizat vreodata in industria Hollywood-ului.

„Grand Theft Auto IV” – $110 millioane

Grand Theft Auto IV a fost unul din cele mai anticipate jocuri video. In anul 2008 cei de la Rockstar Games au lansat jocut GTA IV. Jocul s-a vandut in 3.6 milioane de copii in doar primele 24 de ore de la lansare.  Avand in vedere cat era de elaborat jocul la vremea aceea acesta a dezvoltat costuri de 110 milioane de dolari.

„Max Payne 3” – $105 millioane

Aceeasi companie, Rockstar Games, a produs si jocul Max Payne 3 care a fost lansat in anul 2012, desi acesta era programat a fi lansata in anul 2009.

Jocul nu a fost unul destul de anticipat si la inceput a fost un adevarat dezastru. Max Payne 3 s-a vandut in doar 440 000 de exemplare in prima sa luna de cand a fost lansat. Trebuia sa se vanda in cel putin 4 milioane de  exemplare pentru a recupera costurile. Max Payne 3 a generat costuri total de 108 milioane de dolari.

„Final Fantasy VII” – $145 millioane

Final Fantasi VII a costat in jur de 45 de milioane de dolari pentru a fi produs, insa compania care s-a ocupat de marketing in U.S. a decis da aloce un buget de 100 de milioane de doalari doar pentru publicitate.

Jocul a fost lansat in anul 1997, dupa o campanie de publicitate care a durat 3 luni in Statele Unite ale Americii. Campania a inclus reclame TV, productii publicitare alaturi de Pepsi si multe banere care avea ca scop promovarea jocului.

Daca ar fi sa ajustam preturile pentru vremurile actuale vom ajunge la un cost de 214 milioane de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *