incalzire

Caldura radianta este cunoscuta de asemenea si ca radiatie infrarosie, functionand pe acelasi principiu ca si microundele. Spre deosebire de sistemele de incalzire traditionala, in care aerul din camera este incalzit, la sistemele de incalzire radianta se incalzesc obiectele din camera si persoanele. Caldura radianta este transmisa prin podea, panouri situate in pereti sau tavan. Sistemul de incalzire este plasat sub podea, e incastrat in pereti sau atasat fara sa fie vizibil in tavan.

Exista trei tipuri de astfel de sisteme ce ofera solutia pentru incalzire. Sistemul electric de incalzire radianta consta in cabluri situate in podea, sistemul bazat pe aer contine conducte cu aer cald plasate sub pardoseala, iar cel hidronic are tuburi cu apa incalzita situate la fel sub podea.

Majoritatea prefera sistemele de incalzire hidronice, intrucat sunt mai putin costisitoare si consuma mult mai putina electricitate, ceea ce inseamna si facturi mai reduse. Apa incalzita este pompata in tevi si incalzeste automat pardoseala, trecand prin tuburile plasate dedesubt. Cu ajutorul unui termostat e reglata si temperatura si fluxul de apa calda, pentru a se obtine exact atmosfera dorita.

In cadrul sistemelor de incalzire cu aer cald, acesta este pompat prin conductele plasate sub pardoseala. Aerul cald poate veni fie dintr-un cuptor, fie de la o alta sursa de incalzire – panouri solare spre exemplu. Aceasta optiune este mai putin aleasa de consumatori, intrucat nu este foarte practica atunci cand vine vorba de costuri. Incalzirea pe baza panourilor solare, spre exemplu, poate functiona foarte bine pe timpul zilei, insa e total inutila noaptea. De aceea adesea sistemul este combinat cu un cuptor pentru a mentine temperatura dorita si pe timpul noptii.

Sistemul de incalzire bazat pe cabluri electrice functioneaza foarte bine la randul sau, insa poate aduce costuri suplimentare cand vine vorba de factura la electricitate.

Indiferent de optiunea aleasa, pot fi gasite astfel de solutii in ceea ce priveste incalzirea pe www.platimar.ro. Fie ca e vorba de centrale termice, fie ca e vorba de incalzire in pardoseala sau orice alte sisteme de instalatii, platimar.ro ofera tuturor clientilor optiuni fiabile in domeniu.

Sistemele de incalzire in pardoseala prin caldura radianta sunt la tot mai mare cautare. Avantajul ce il prezinta e faptul ca se incalzesc obiectele si persoanele din camere, nu doar aerul, necesitand si mai putina energie fata de alte sisteme de incalzire traditionale. Prin urmare, pe termen lung, ofera o eficienta din punct de vedere al costurilor. Exact din acest motiv aceasta solutie alternativa pentru incalzire este tot mai aleasa de consumatori si clienti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *