O multime de suplimente alimentare includ vitamine, antioxidanti, grasimi, minerale sau proteine, iar administrarea acestora poate varia in functie de dieta unei persoane. De asemenea, suplimentele nutrivite se alatura la dieta unui individ atunci cand acesta participa la o serie de activitati. De exemplu, sportivii au nevoie de foarte multe glucide in dieta lor si, din aceasta cauza, se administreaza o serie de suplimente.

In civilizatiile occidentale, dietele sunt bogate in carbohidrati. Compusii de hidrogen, oxigen si carbon sunt elemente generale ale carbohidratilor, iar in organism, procesele chimice descompun carbohidratii in glucoza. Astfel, cei care isi doresc sa aiba un sistem imunitar mai puternic apeleaza la diferite tipuri de suplimente alimentare, cum ar fi antioxidantii- acestia fiind extrasi, in general, din plante.

Insa, in ceea ce priveste sportivii, lucrurile sunt putin mai complicate. In aceasta situatie, performanta sportiva necesita un aport mai ridicat de substante nutritive, care completeaza nevoia de nutrienti ceruta de organism. In acest sens, suplimentele nutritive pentru sportivi trebuie sa fie ceva mai diversificate.

5 suplimente naturale de care are nevoie organismul

1.Vitaminele sunt, de obicei, cele mai frecvente tipuri de suplimente alimentare, fiind extrase din plante, dupa care sunt prelucrate sub forma de suplimente nutritive, contribuind la restabilirea deficientelor in cazul unor persoane. De asemenea, vitaminele sunt esentiale in dieta unei persoane, daca aceasta isi doreste sa mentina functiile organelor in parametri optimi.

2.Carbohidratii sunt cei care transporta energia in corp, fiind cea mai importanta sursa de energie pentru atleti. De asemenea, carbohidratii pot fi gasiti in mod natural in orez, paste, paine, legume, fructe si bauturi pentru sportivi.

3.Grasimi benefice- cunoscute si sub numele de acizi grasi- se pare ca oamenii nu primesc suficient aport de grasimi numai din alimentatie. Grasimile benefice se gasesc in produse animale, nuci, seminte dar si alte plante.

4.Mineralele sunt, adesea, considerate a fi printre cele mai importante tipuri de suplimente nutritive. Acestea sunt formate, in mare parte, din compusi anorganici.

5.Proteinele sunt folosite pentru construirea tesutului muscular. De asemenea, parul si unghiile sunt doi indicatori excelenti care spun daca o persoana primeste suficiente proteine.

Cum alegi cele mai bune suplimente alimentare?

Foarte multi oameni se bazeaza pe suplimentele nutritive, fiind utilizate ca masura excelenta de mentinere a starii de sanatate. Pentru a face decizii intelepte in ceea ce tine de suplimentele nutritive, este necesar sa intelegem ca acestea sunt concepute pentru a servi unor scopuri diferite. De asemenea, oamenii considera ca administrarea de suplimente nutritive poate fi o modalitate eficienta si rapida prin care se imbunatateste starea de sanatate si bunastarea. Iar, pentru a alege cele mai bune suplimente alimentare, te sfatuiesc sa te informezi despre acest lucru pe pagina web www.shopbuilder.ro

Asadar, toti cei care sunt implicati in mod activ intr-o activitate sportiva, au nevoie de anumite suplimente pentru a-si completa nutritia de zi cu zi. Atunci cand se practica un sport, nevoia pentru nutrienti creste in cadrul organismului. De asemenea, s-a dovedit stiintific ca dieta noastra de baza nu poate contine suficiente elemente nutritive pentru ca noi sa ducem un stil de viata activ. Deci, suplimentele alimentare devin o sursa extrem de importanta pentru cei care isi doresc sa aiba performante sportive mai ridicate.

Astfel, principalele suplimente alimentare necesare organismului pot fi gasite la shopbuilder.ro, unde utilizatorii pot gasi si alte elemente nutritive- pe langa cele cinci enumerate anterior. In acest sens, shopbuider.ro ofera pasionatilor de sport si care isi doresc sa aiba o dieta echilibrata, suplimente alimentare diverse: multivitamine, vitamine, arzatoare de grasimi, extracte de plante, minerale, efervescente, prafuri dietetice, carbohidrati, indulcitori naturali, bauturi proteice si energizante, creatina, aminoacizi, proteine, dar si alte suplimente pentru culturism sau sporturi de performanta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *