Orice parinte isi doreste ca micutul lui sa fie educat, sa dea dovada unei bune cresteri si sa fie cat mai bun. Totusi, se intampla de foarte multe ori ca parintii sa faca greseli, in ceea ce priveste educatia tocmai din cauza faptului ca isi doresc ca totul sa fie perfect.

Astazi vom vorbi despre parinti si despre discutiile pe care ;e au ei in legatura cu sexul. Pentru orice parinte, discutia despre sex este una stanjenitoare, foarte inspaimantatoare pentru ca pur si simplu nu poate explica copilului exact ceea ce se intampla si ceea ce presuune un act sexul.

Astfel, parintii ajung sa inlocuiasca anumiti termeni sau anumite expresii iar mesajul care ajunge la copil este unul gresit. Este foarte important sa ii transmiti tu copilului informatiile exact in maniera in care trebuie sa fie intelese astfel incat copilul sa nu interpreteze.

Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac parintii atunci cand poarta primele discutii legate de sex este alegerea timpului. Foarte multi dintre parinti cred ca copii sunt mult prea mici si nu pot purta numite discutii legate de sex. Ei bine, aceste discutii trebuie sa fie purtate la momentul potrivit deoarece altfel, copilul va intelege alte lucruri si va percepe mesaje diferite fata de ceea ce ar trebui sa stie.

Apoi, o alta greseala pe care o fac parintii este faptul ca judecat aceste lucruri. Se intampla de foarte multe ori ca parintii sa judece anumite persoane sau anumite lucruri care au legatura cu sexul. Ei bine, este foarte important sa nu fii rautacios si sa judeci pentru ca adolescentul sa nu inteleaga gresit. Copilul nu trebuie sa inteleaga gresit lucrurile referitoare la sex. Asadar, incearca sa transmiti mesaul exact asa cum trebuie sa fie inteles.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *