Reciclarea este una dintre cele mai bune modalitati de a avea un impact pozitiv asuprea lumii in care traim. Aceasta este potrivita atat pentru mediul inconjurator si pentru noi. Cantitatea de gunoi creata de oameni creste constant datorita cresterii cumpararii de produse si intr-un final a deseurilor; datorita cresterii populatie; datorita dezvoltarii noilor pachete si produse tehnologice ce contin parti ce nu sunt biodegradabile si datorita schimbarilor in stilul de viata, precum mancarea fast food, ce creeaza noi deseuri non-biodegradabile. Europubelele sunt folosite pentru impartirea deseurilor pe categorii si la reciclarea acestora in mod corect.

Reciclarea este foarte importanta, intrucat gunoiul are un impact negativ asuprea mediului inconjurator. Chimicalele daunatoare si gazele de sera sunt degajate de gropile de gunoi. Reciclarea ajuta la reducerea poluarii cauzata de aceste deseuri. Distrugerea habitatelor si incalzirea globala sunt cateva efecte cauzate de despadurire, iar reciclarea reduce nevoia de materii prime astfel incat padurile tropicale pot fi prezervate. In plus, cantitati enorme de energie sunt folosite la producerea produselor din materii prime, iar reciclarea necesita mult mai putina energie, ajutand astfel la prezervarea resurselor naturale.

De asemenea, reciclarea este esentiala oraselor din toata lumea si a oamenilor ce locuiesc in acestea. Aceasta ajuta la rezolvarea spatiilor pentru gropile de gunoi, reduce costurile financiare ale economiei, intrucat produsele din materii prime costa mai mult decat cele produse din materiale reciclate si nu in ultimul rand, prezerva resursele naturale pentru generatiile viitoare, intrucat reciclarea reduce nevoia de materii prime si utilizeaza mai putina energie.

Materialele reciclabile, precum otelul, sticla, conservele de aluminiu, hartia si majoritatea aparatelor TV, foto si electronice pot fi recunoscute cu usurinta. Majoritatea oamenilor nu au probleme in sortarea acestora in mod corect. Sticla, otelul, aluminiumul, cuprul, conservele si alte metale sunt usor de recunoscut si de reciclat. Insa, sticlele nu trebuie amestecate cu alte tipuri de sticla precum cea de la becuri, vesela de sticla, sticla auto si cea de geamuri.

Obiectele din ceramica contamineaza sticla si sunt foarte dificil de sortat. Cele mai valoroase deseuri de sticla este sticla transparenta. Sticla multicolora este aproape fara valoare. De asemenea, sticla sparta este dificil de sortat. Conservele din aluminiu sunt usor de reciclat si trebuie sa fie clatite doar putin pentru a economisi apa. Acestea trebuie curatate indeajuns incat sa previna mirosurile si nu mai este necesara indepartarea etichetelor pentru procesare. In plus, caldura intensa folosita la procesarea sticlei si metalelor este de ajuns pentru a indeparta problema contaminarii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *