421143_258488507569676_191752544243273_563615_1606172138_nScriitorul Michael Lews ne impartaseste obiceiurile de productivitate ale Presdintelui Americii, Barack Obama.

Unul dintre aceste obiceiuri include rutinizarea deciziilor mondene zilnice. Din moment ce Obama trebuie sa faca alegeri foarte dificile de la o zi la alta, nu vrea sa-si piarda energia mentala la decizii mai mici. Asa ca isi pune alegerile zilnice pe autopilot.

De exemplu, Obama poarta costume albastre sau gri. Isi mentine alegerile de haine simple, asa ca nu trebuie sa-si iroseasca energia mentala in a-si alege imbracamintea.

Obama urmareste aceiasi structura a rutinei zilnica cand este la Casa Alba : se trezeste la 7 dimineata, merge la sala si face exercitii 45 de minute, face un dus, se imbraca, mananca micul dejun, citeste ziarele, examineaza briefingul de securitate si apoi se duce la biroul Oval. Seara familia sa se duce la culcare in jurul orei 10, dar el sta pana la ora 1 muncind singur, incluzand pregatirile pe a 2-a zi.

Multe din munca lui actuala implica luarea unor decizii. Deciziile usoare sunt facute de altii, asa ca, cele care ajung la el sunt cele mai grele, sunt acele tipuri de decizii la care nu ai un raspuns corect evident. Aceste decizii necesita o gandire profunda implicand negocieri si riscuri semnificative. Luare acestor decizii este o responsabilitate de baza.

Asa ca pentru a-si conserva energia mentala pentru optiunile in care trebuie sa se gandeasca mult la luarea unei decizii, Obama face tot ceea ce poate sa evite pierderea de energie in luarea unor decizii de impact mic, cum ar fi cu ce sa se imbrace sau ce sa manance. Fie ii lasa pe altii sa ia aceste decizii simple pentru el, sau face aceste decizii o data si le pune pe auto-pilot, in asa fel incat sa nu trebuiasca sa se gandeasca in mod repetat la acelasi lucru.

In asa fel puteti sa va conservati si voi energia mentala, desi nu aveti responsabilitatile unui Presedinte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *