elon musk

Elon Musk, director executiv al companiei producatoare de vehicule electrice Tesla, a anuntat recent proiectul OpenAI, o organizatie non-profit de cercetare in domeniul inteligentei artificiale, sustinuta si de alte nume mari din industrie si tehnologie.

Pe pagina de internet a companiei OpenAI este scris ca scopul companiei este dezvoltarea inteligentei artificiale in directii care vor fi in beneficiul omenirii, fara grija de a scoate profit din asta. Organizatia non-profit va fi co-prezidata de Elon Musk si Sam Altman, cunoscut mai ales pt site-ul Reddit.

Superoameni

Musk a declarat in repetate randuri ca ii este oarecum teama de inteligenta artificiala dezvoltata. Printre altele, tot el mentioneaza ca OpenAI ne va ajuta sa devenim “superoameni”. Facand o paralela cu telefoanele inteligente, e-mail-ul si retelele de socializare care ne fac intr-un fel “superoameni”, Elon Musk explica faptul ca inteligenta artificiala ar trebui sa mearga in astfel de directii, pentru a fi tinuta sub control si a fi in totalitate in slujba omului. Elon Musk a precizat, in alte interviuri, ca inteligenta artificiala poate deveni mai periculoasa ca bomba atomica.

Printre investitorii in aceasta companie se gasesc, pe langa Elon Musk si Sam Altman, si cofondatorul PayPal, Peter Thiel si cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman. Acestia au pus la bataie 1 miliard de dolari pentru finantarea companiei care se asteapta, insa, sa cheltuiasca doar o mica parte din acestia in urmatorii ani. Printre investitori se gasesc si Amazon, Infosys, gigantul IT din India si Greg Brockman, fondator Stripe.

Musk mai explica faptul ca inteligenta artificiala ar trebui sa fie o extensie a corpului uman si, in spiritul libertatii, impratisata cat de echilibrat se poate; aceasta ar putea fi o solutie pentru a putea proteja omenirea de inteligenta artificiala “rea”. Compania isi propune, de asemenea, sa apere lumea de efectele firmelor ce dezvolta inteligenta artificiala cu scopuri mai putin nobile. Fondatorul Tesla spune, in incheiere, ca cea mai buna aparare impotriva folosirii gresite a inteligentei artificiale este sa fim toti echipati cu inteligenta artificala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *