Uleiul de ricin are efecte miraculoase. Este folosit in industria cosmetica dar si in cea a medicinei. Se foloseste uleiul de ricin pentru frumusete si pentru combaterea problemelor medicale. Este foarte folosit pentru tratarea problemelor tenului, ameliorarea ridurilor, artrita, constipatie si reumatism.

Uleiul de ricin poate combate durerile de spate. Toate persoanele se confrunta la un moment dat cu dureri de spate care creaza neplaceri. Ele pot fi combate cu compresele cu ulei de ricin. Se pune ulei de ricin pe un tifon sau o compresa curata, se aplica pe zona dureroasa. Se pune un prosop incalzit si se lasa sa actioneze cel putin 20 de minute. Aceasta tehnica se repeta odata la 2 ore.

In timpul iernii, uleiul de ricin trebuie sa existe in orice casa. In sezonul rece pielea este foarte sensibila si uscata. Se aplica cateva picaturi de ulei de ricin cu un galbenus de ou si se aplica pe fata. Se lasa cateva minute si apoi se indeparteaza cu ajutorul unui tampon umed. Se spala cu ajutorul ceaiului de musetel.

Chiar daca nu stiai, uleiul de ricin poate combate negii. Negii sunt foarte neplacuti si ne dorim de fiecare data sa scapam de ei. Pentru a scapa mai usor de ei, trebuie sa masam cu ulei de ricin negul si sa repetam procedeul de 2 ori pe zi. Masarea trebuie sa se faca timp de 15 minute. Pielea se maseaza cu miscari circulare si foarte energice intrucat uleiul de ricin trebuie sa patrunda cat mai bine in piele. Se aplica acelasi tratament si in cazul in care dorim sa scapam de alinite.

Se foloseste si pentru pielea intarita sau bataturi. Se aplica ulei de ricin pe suprafetele uscate, cum ar fi in cot. Se aplica uleiul pe un pansament si se maseaza prin miscari enegrice.

Daca ne dorim unghii mai rezistente, trebuie sa folosim tot ulei de ricin. Aceasta va stimula cresterea si intarirea unghiei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *