Uitandu-ne in jur nu avem cum sa nu observam faptul ca micutii au evoluat extrem de mult, o data cu tehnologia. Pentru ei, tehnologia este un lucru cu care s-au nascut, o normalitate pe care este absolut necesar sa o cunoasca pana in cele mai intense detalii. Asa se face ca din ce in ce mai multi copii dau clasa parintilor in ceea ce priveste tehnologia. Gadget-urile, tabletele, cumputerele sau smartphone-urile sunt doar cateva dintre lucrurile pentru care le ofera diferite informatii copiilor.

Exista diferite dezavantaje de care veti beneficia daca veti lasa tehnologia pe mana copiilor. In continuare veti afla care sunt aceste lucruri:

In primul rand, in cazul in care copilul este mereu in fata unor ecrane este posibil sa nu mai interactioneze la nivel social. Foarte multi dintre copii ajung sa vorbeasca cu prietenii sau cu colegii de la scoala prin intermediul retelelor de socializare, pe chat-uri sau prin alte mijloace ajungand sa isi piarda abilitatile de comunicare si relationarea umana.

De asemenea, un copil care isi petrece prea multa vreme stand si neavand nicio activitate poate avea de suferit. Sanatatea poate sa fie grv afectata din aceasta cauza deoarece copilil nu poate sa se miste si poate chiar sa aiba un comportament alimentar neglijent. Ne uitam de foarte multe ori care sunt cauzele pentru care unii copii nu mananca si gasim un raspuns de indata ce intalnim un parinte care ii ofera copilului tableta si accesul la televizor pe parcursul mesei.

Mai mult, foarte multi parinti ofera copiilor telefoanele mobile in momentul in care isi doresc ca acestia sa aiba o ocupatie si sa stea linistiti. Copilul poate sa tranteasca telefonul sau s ail scape jos si astfel va dati seama ca ramaneti fara telefonul mobil. De exemplu, cunosc personal parinti care au ajuns sa isi cumpere telefoane mobile care au fost distruse de catre copii. Asa s-au invatat minte si au cumparat de la Stifler Online huse pentru protectia telefonului.

Copilul poate sa aiba dificultati de invatare in momentul in care petrec mai mult de doua ore pe zi in fata unor ecrane. Astfel, micutii ajung sa aiba un vocabular limitatsi le este destul de greu atunci cand vor sa isi rezolve temele. Copii au nevoie de alternative si sa petreaca mai mult timp jucandu-se cu ceilalti copii afara. Este foarte important ca orice copil sa aiba diferite activitati care sa il dezvolte fizic si psihic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *