In timpul caniculei, trebuie sa ne adaptam si sa mancam in fiecare zi cat mai multe fructe si legume. Chiar daca nu se recomanda sa consumam sucuri naturale, trebuie sa stim ca aceastea ingrasa. Trebuie sa consumam fructe in starea lor naturala pentru ca asa ne potolim starea de sete si nu exista nici un risc de a ne ingrasa. Insa si cosumul de fructe trebuie sa fie intr-un anumit fel, pentru a ne feri de efectele adverse.

In timpul verii organismul are foarte mare nevoie de proteine si de carbohidrati pentru a putea sa functioneze natural si normal, insa am putea elimina complet proteinele de origine animala. De asemenea, alimentele pe care obisnuiesti sa le consumi in timp de vara trebuie sa fie consumate cu moderatie pentru ca organismul nostru sa poata proceseze energia primita. Mai mult, in timpul verii, scade apa din organism si avem nevoie de hidratare.

Trucuri pentru o dieta sanatoasa:

  • Foloseste atunci cand gatesti doar grasimi vegetale si exclude grasimile animale. Foloseste uleiuri in salate deoarece acestea asigura o mai buna asimilare a vitaminelor.
  • Mananca oua proaspete. Verifica ouale inainte de a le gati, pune-le intr-un recipient separat si fii atenta daca ouale se duc pe fundul vasului, inseamna ca sunt proaspete, in cazul in care se duc pe fundul vasului inseamna ca trebuie sa le arunci.
  • Spala-te pe maine foarte des. spala-te pe maini dupa ce prepari carnea pe care o gatesti deoarece 50% din toxiinfectii apar din aceasta cauza.
  • Consuma peste proaspat si transporta-l intr-o sacosa termoizolanta deoarece astfel se altereaza foarte repede.

Nu consuma prajeli si grasimi. Slanina, mezeluri sau carne grasa de oaie, de vita sau de porc nu sunt recomandate de nutritionisti. Acestea contin grasimi saturate cre iti vor ingreuna digestia si iti va creste nivelul colesterolului din organism. De asemenea, sosurile nu sunt indicate in timpul verii deoarece nu sunt agreate de ficat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *