diabloscomputer.ro

Exista atat de multe optiuni disponibile pe piata incat iti este greu sa alegi. La fel ca multi altii, incepi cercetarile online. Optiunile se intind de la PC la Mac, cu procesoare cu nuclee multiple, RAM mult si RAM care poate fi extins, capacitate extinsa de stocare, placi grafice de mare putere si lista nu se opreste aici.

In cazul in care esti in cautarea unui laptop, mai tii cont de asemenea si de durata de viata a bateriei, de greutate si dimensiuni, de dimensiunea display-ului, de numarul de porturi USB si altele. Tinand cont de toate aceste optiuni si cerinte poti ajunge ca laptopul sau computerul pe care urmeaza sa il achizitionezi sa ajunga sa fie foarte scump.

Tot mai multi merg pe varianta second hand sau refurbished. Acesti doi termeni nu inseamna rabat de la calitate, cum ar putea crede unii. Computerele si laptopurile second hand si refurbished comercializate de magazine de specialitate vin cu garantia calitatii si functionalitatii, garantie care poate merge de la 12 pana la 36 luni. Un exemplu de astfel de magazin este si Diablos Computer, poti gasi un laptop second hand doar aici, ori un laptop refurbished care sa aiba si sistem de operare Windows preinstalat si licentiat, totul la un pret considerabil mai mic fata de un produs nou.

Dupa cum spuneam, refurbished nu inseamna de calitate indoielnica. Astfel de sisteme sunt returnate in magazinele de unde au fost achizitionate pentru diverse defecte, de la semne de uzura (produse ce au fost expuse la raft de exemplu) pana la defectiuni tehnice. Sunt trimise inapoi la producator sau la un magazin autorizat ca si refurbisher, sunt atent verificate si testate si aduse in parametri de functionare normali. Astfel de sisteme revin apoi spre vanzare cu sigla „refurbished”, la un pret mult mai avantajos care nu face o gaura in buget cumparatorului.

Un alt avantaj pentru cumparator este si achizitionarea unui astfel de sistem ori laptop, care desi a mai fost utilizat, poate fi relicentiat Windows la un pret mult mai mic fata de achizitionarea unei licente noi. Singura conditie este ca respectivul sistem sa aiba deja sigla de licentiere anterioara, iar magazine specializate si autorizate ca Microsoft Registered Refurbisher – cum este si cazul Diablos Computer – le relicentiaza la un pret mult mai mic. Astfel oricine are nevoie de un computer poate sa apeleze cu incredere la unul refubished, fie laptop, fie sistem PC. Avantajele sunt numeroase – pretul este considerabil redus, functionalitatea este garantata, exista posibilitatea de upgrade si toate produsele vin cu garantie intre 12 si 36 luni, dupa caz.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *