In cazul in care doresti sa inchei in contract cu o companie germana ar trebui sa fii constient de o serie de reguli si obiceiuri ce sunt respectate in afacerile cu germanii.

  1. In primul r and ar trebui sa stii ca la orice intalnire aceasta este asociata cu o strangere de mana la inceput si la sfarsit.
  2. Cand te prezinti, trebuie sa te prezinti cu numele tau de familie si sa te adresezi de asemenea celorlati folosind numele lor de familie. Doar in cazul in care acestia iti permit sa le spui pe numele mic poti sa li te adresezi in acest mod.
  3. In afaceri germanii sunt foarte punctuali. Punctualitatea este una din cele mai de pret lucruri pentru germani. Faptul ca intarzii este un semn ca nu te poti tine de cuvant si este considerat a fi nepoliticos. In caz ca intarzii da un telefon pentru a explica de ce nu ajungi la timp.
  4. Inainte de a te intalni cu un partener de afaceri german ar trebui sa ii trimit profilul companiei, un profil personal pentru a stabili un sentiment de credibilitate.
  5. Credibilitatea este obtinuta si daca ai contact germane cu care colaborezi. Sa fii mereu in contact cu Camera de Comert si Industrii a Germaniei sau sa ai contract incheiat cu o banca germana.
  6. Pozitia ocupata in afacerea ta este foarte importanta. Nu stabili niciodata o intalnire cu un german care ocupa o functie mai putin importanta ca tine.
  7. Prima intalnire in afaceri este de obicei realizata cu scopul de a se cunoaste mai bine partile.
  8. Intalnirile se programeaza de obicei cu cateva saptamani inainte.
  9. La aceste intalniri primele minute sunt pierdute discutand despre lucruri cu tenta generala si abia apoi se trece la lucruri serioase in legatura cu afacerile.
  10. Termenele limita sunt intotdeauna de respectat, orice intarziere va duce la pierderea increderii si credibilitatii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *