Stim cu totii ca adolescentii au anumite perioade prin care trec fiind foarte rebeli si facand doar ceea ce vor ei. Esti parinte, si nu mai stii cum sa procedezi pentru ca copilul tau adolescent iti inchide usa in nas de fiecare data cand vrei sa discuti cu el. Este destul de complicat si nu stii ce ai putea sa faci pentru a imbunatati acest lucru.

Ei bine, trebuie sa stii in primul rand. sa comunici daca iti doresti sa ai o relatie buna cu copilul tsu. Multi parinti isi doresc ca intre ei si copilul lor sa existe o relatie de prietenie si mai putin de parinte-fiu/ fiica. Ei bine iata cateva lucruri care te vor ajuta sa iti imbunatatesti relatia cu copilul:

In primul rand trebuie sa inveti sa vorbesti cu copilul daca vrei sa aveti o realtie buna. Este foarte important ca adolescentul sa aiba incredere deoarece in caz contrar el nu va dori sa vorbeasca cu dvs. Nu va grabiti sa tipati la el cand a facut o prostie inainte sa il intrebati ce a facut. De exemplu, daca vine cu o nota mica acasa nu te grabi sa tipi la el ci incearca sa sa vorbesti cu el sa vezi ce s-a intamplat.

In cazul in care te va trespinge trebuie sa insisti. Daca nu ti-ai obisnuit copilul sa comunice pana acum nu ii poti cere acest lucru deodata.Adolescentul dumneavoastra va poate rani sentimentele daca, intr-un fel sau altul, pare sa va respinga. Aceasta evolutie poate fi o parte naturala a procesului sau de maturizare; pe masura ce adolescentii invata sa fie pe picioarele lor si sa-si dezvolte increderea in propriile decizii, parintii pot avea sentimentul ca sunt respinsi. Iar uneori parintii se imbufneaza sau se confrunta cu sentimentul ca sunt inutili. Dar chiar daca aveti sentimentele ranite, trebuie sa mentineti deschiderea catre comunicarea cu copiii. Ei se afla in toiul unor schimbari dramatice de dezvoltare, sunt uneori coplesiti de evenimente si de schimbarile care fac parte din viata lor.

Trebuie sa fii aproape de copilul tau dac aiti doresti sa aveti o relatie buna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *