Cercetarile stiintifice care sustin ca bauturile dietetice ar putea fi mai sanatoase decat apa si ca ar putea ajuta oamenii sa mai piarda din greutate sunt intens dezbatute de oamenii din intreaga lume, dar se pare ca PepsiCo si Coca-Cola se afla la baza acestor studii. Astfel, cercetarea subliniaza beneficiile bauturilor dietetice si a fost condusa de catre Peter Rogers, profesor de biologie de la Universitatea Bristol.

In acest sens, revizuirea stiintifica a fost sustinuta si de catre un Institut de Cercetare- ILSI Europe- acesta fiind finantat de mai multi membri, printre care se numara, deloc surprinzator si PepsiCo dar si Coca-Cola. Reprezentantii ambelor companii isi doresc sa analizeze comportamentul alimentar al oamenilor si sa afle care este contributia sucurilor ditetice cu privire la echilibrul greutatii corporale.

Astfel, descoperirile omului de stiinta au fost facute publice in noiembrie 2015 si, contrar a ceea ce se credea pana in prezent, se pare ca descoperirile sale au fost in contrast cu ceea ce au gasit alte studii stiintifice realizate pe aceleasi sucuri. Si, Univesitatea din Bristol nu a dezvaluit de unde a venit finantarea acestui proiect. Cu toate ca au fost implicate mai bine de 5500 rapoarte, comparatia dintre bauturile dietetice cu apa a fost destul de simpla: nu s-a gasit nicio diferenta statistica semnificativa in pierderea greutatii; American Beverage Association a descoperit ca cei care consuma sucuri de acest gen au mai multe sanse de a slabi.

Un nonsens stiintific

Cardiologul Dr Aseem Malhotra, a declarat urmatoarele: „a sugera ca bauturile dietetice sunt mai sanatoase de baut decat apa nu reprezinta nimic altceva decat un nonsens stiintific. Daca oamenii isi doresc sa beneficieze de rezultate stiintifice excelente, oamenii de stiinta nu ar trebui sa permita acceptarea de sponsorizari de la marile corporatii”- sustine acesta. Descoperirea a ridicat o multime de semne de intrebare si, este clar de ce astfel de bauturi ar fi „mai sanatoase” decat apa: Coca-Cola si PepsiCo au fost companiile ce au finantat realizarea acestui studiu „stiintific”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *