Intotdeuna trebuie sa fii pregatit si sa stii care sunt regulile bunelor maniere.  Trebuie sa stii mereu cum trebuie sa te comporti la o masa in cazul in care esti invitat la restaurant sau chiar la cineva acasa. Intotdeuna trebuie sa fii pregatit si sa stii care sunt regulile bunelor maniere.

In prmul rand, daca esti invitat de cineva cunoascut la o anumita masa, nu te aseza pana cand nu vine gazda sa iti indice locul in care trebuie sa stai. Altminteri, va fi foarte incomod pentru tine si pentru ei sa te ridice de la masa. In cazul in care ai obiceiul de a sta cu picioarele „in aer” la masa, ar trebuie sa te dezobisnuiesti. Cand te asezi la masa incearca sa tii picioarele pe podea si niciodata altfel. Nu pui niciodata coatele pe masa ci pe pastrezi pe langa corp. Un alt lucru importan pe care trebuie sa il stii este faptul ca nu trebuie sa te apleci tu deasupra farfuriei pentru a servi mancarea, si trebuie sa duci mancarea la gura.

Nu incepe niciodata sa mananci un alt fel de mancare daca nu a inceput toata lumea. Asteapta sa inceapa toata lumea sa manace felul respectiv de mancare si apoi incepi odata cu ceilalti. In cazul in care ai luat o imbucatura de mancare pe care nu poti sa o inghiti, sucza-te in fata celorlati, ridica-te si arunca mancare intr-un servetel si in alta parte, niciodata la masa. Nu pune niciodata servetelul in care ai scuipat langa farfurie.

Daca simti ca ai nevoie sa folosesti oscobitoare, iti iei scbitoare respectiva si te duci la baie sa iti scoti mancarea dintre dinti. Nu iti sufla nasul si nu folosi scobitorile la masa niciodata. Daca nu vrei sa insulti gazda, ar fi bine sa pui sare in mancare, abia dupa ce ai gustat-o. In cazul in care la masa se servesc aperitive sau gustari pe un platou mare, nu manca niciodata direct din el si pune-ti in farfurie ta ce vrei sa mananci.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *