Multe persoane cred ca stiu totul despre alegerea unei profesii dar o parte din lucrurile pe care le stiu nu sunt tocmai adevarate.

Se spune ca atunci cand alegi o cariera este mai greu sa o schimbi, ci trebuie sa mergi cu aceasta profesie. Total gresit ! Daca simti ca ai nevoie de o schimbare in viata ta sau iti doresti sa faci altceva este chiar ideal sa iti schimbi cariera.

Multi spun ca alegerea unei cariere este simpla. Trebuie intai sa studiezi suficient de mult, sa te cunosti cat mai bine pe tine pentru a putea sa iti alegi cariera potrivita.

Un mit celebru este si acela ca daca iti alegi o cariera bine platita vei fi mai fericita. Banii sunt importanti dar nu iti aduc fericirea. Important este sa gasesti o profesie care sa iti si placa nu numai sa castigi bine.

De asemenea multi se iau in alegerea unei cariere dupa anumite topuri legate de cele mai bune locuri de munca. Nu cred ca ar fi indicat! Mereu trebuie sa te gandesti ca lista se poate schimba si poate aptitudinile tale nu sunt facute pentru una din aceste meserii.

Multe persoane cred ca nu pot face o cariera dintr-un anumit hobby. Cum sa nu poata? Atata timp cat faci ceea ce iti place si chiar esti talentat iti poti face o cariera frumoasa din asta.

Un alt mit este si acela ca familia trebuie sa fie de acord cu jobul pe care il aleg. Cine spune asta? Uneori este bine sa te gandesti doar la tine si la ce ti-ar aduce implinire pe plan profesional.

De asemenea se spune ca un consilier de cariera iti poate spune ce cariera poti alege. Total gresit ! Tot ce poate face el este doar sa te indrume nimic mai mult. Decizia este doar a ta !

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *