Creierul este cel care ne guverneaza toate miscarile si care este responsabil de buna functionare a noastra. Se intampla insa de foarte multe ori sa facem diferite greseli care ne afecteaza foarte buna functionarea creierului si a noastra. Ce trebuie sa facem pentru aceste lucruri? Iata ce trebuie sa faci pentru ca creierul dvs. sa functioneze asa cum trebuie:

Mai multe studii arata ca activitatea fizica este benefica creierului, cu rezultate imediate, dar si cu imbunatatiri pe termen lung. Majoritatea experimentelor au fost mai mult axate pe durata exercitiilor decat pe tipurile specifice de exercitii. Insa, foarte multe cercetari au fost efectuate cu exercitii de aerobic. Se pare ca activitati precum dansul, ciclismul, inotul, alergarile sau alte tipuri de exercitii de aerobic, pot avea acelasi efect. 10 minute de sport zilnic pot fi suficiente pentru a avea efecte asupra creierului.

Nu numai creierul beneficiaza de pe urma activitatilor fizice. Se stie ca sportul iti imbunatateste calitatea somnului, sistemul imunitar devine mai puternic, iar riscul aparitiei unor boli precum cele cardiovasculare, diabetul sau cancerul scade. Pentru prevenirea bolii Alzheimer, „The Alzheimer’s Society” recomanda exercitii moderate, timp de 30 de minute, de cinci ori pe saptamana.

Ca orice alt muschi, creierul are nevoie de exercitii care sa il mentina in forma. Sudoku sau jocurile de cuvinte incrucisate, pot fi un inceput. Poti incerca si programe pe computer mai avansate care sa iti evalueaze nivelul la care te afli si sa-ti urmareasca evolutia.

„Aceste tipuri de jocuri sunt o inventie relativ noua si deocamdata nu exista studii care sa ateste ca ajuta in prevenirea dementei”, spune dr. Neil Hunt, din partea Alzheimer’s Society. „Totusi, daca iti plac jocurile precum puzzle-ul, nu ai de ce sa te ingrijorezi, nu iti fac niciun rau, dimpotriva”, continua acesta.

Astfel, este foarte important sa faceti totul pentru ca organismul dvs. sa functioneze asa cum trebuie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *