Copii sunt cele mai importante fiinte din viata noastra. Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama insa sa facem diferite lucruri sau sa contribui la facerea lor si aceastea sa dauneze opilului nostru.

Cand este foarte mic, copilului ii este foarte greu sa isi dea seama care sunt lucrurile care ii fac bine si care sunt lucrurile care ii fac rau. Cand este mic, facem tot posibilul pentru ca micutul nostru sa fie in siguranta si sa il protejam de orice pericol.

Ei bine, din acest motiv copilul nu are cum sa stie care sunt lucrurile care ii pot face rau sa ii pot cauza o problema. Probabil ca te gandesti tot timpul sa iei din fata copilului diferite lucruri care te gandesti ca i-ar putea fac rau int-un fel sau altul. Ei bine, trebuie sa te gandesti si ca solutiile sau detergentii sunt foarte periculosi. Ai observat ca ori de cate ori ii spui copilului ce are voie si ce nu are voie sa faca el va face exact lucrul opus.

In acest caz trebuie sa faci astfel incat sa iei cele mai bune masuri si sa nu te panichezi orice ar fi. Ce trebuie sa faci cand observi ca micutul tau tocmai a inghitit detergent? Iata ce ar trebui sa faci:

In primul rand trebuie sa faci astfel incat sa indepartezi sbstnta de catre copil si sa incerci sa il faci sa scuipe ce i-a mai ramas in gurita. Pastreaza substanta respectiva deoarece le va fi medicilor mult mai usor sa identifice cauza si remediul problemei.

Daca micutul are diferite simptome grave, cel mai indicat este sa suni la 112 si sa soliciti o ambulanta. In cazul in care nu are simptome grave tot trebuie sa mergi sa ii faci niste investigatii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *