S-a intamplat de foarte multe ori sa tot auzim parinti dezamagiti in momentul in care le spun copiilor sa faca anumite lucruri si nu reusesc sa faca asta. Parintii sunt dezamagiti pentru ca indiferent cat de mult ar repeta copiilor sa faca anumite lucruri ei par ca nu inteleg.

Totusi, una dintre cele mai mari greseli este la dvs. pentru ca nu stiti ce ar trebui sa faceti si cum sa vorbiti pe limba copilului. Daca ii repetati micutului ca trebuie sa faca un anumit lucru sau ca nu este bine sa faca ceva iar el uita si revine la vechile obiceiuri, nu inseamna ca va trebui sa considerati ca copilul nu este suficient de istest, ba dimpotriva.

Probabil ca stiti ca din punct de vedere biologic, un copil este mult mai intelept decat un adult si are mult mai multi neuroni. Este de explicat, mai ales ales ca la inceutul vietii, copilul nu stie nimic din cum ar trebui sa se comporte, cum ar trebui sa se exprime sau sa spuna anumite lucruri. Toate aceste se invata iar copilul are un nivel foarte mare de informare spre deosebire de un adult care invata in genere 10 lucruri noi intr-o zi.

In cazul in care nu stii ce ar trebui sa faci si cum ar trebui sa te comporti cu copilul tau, in primul rand ar trebui sa te inveti minte si sa ii repeti copilului ce vrei sa inteleaga ori de cate ori este nevoie. Nu uita ca repetitia este mama invataturii si ca va trebui sa ii explici copilului de mai multe ori sa nu faca un anumit lucru decat sa incepi sa tipi sau sa consideri ca nu este istet.

Fa astfel incat sa ii explici copilului pe limba lui ceea ce ar trebui sa inteleaga. Nu incerca sa obtii un rezultat dupa ce i-ai zis copilului o singura data ce are de facut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *