SunPort

Nu exista nicio indoiala atunci cand spunem ca aproape majoritatea locuitorilor din lume isi doresc sa aiba parte de mai multa energie solara, dar cu toate acestea nu foarte multe persoane au acces la un acoperis sau nu intalnesc conditiile necesare pentru montarea acestor panouri- din cauza aspectelor fizico-geografice. Ei bine, acum exista o modalitate mai ieftina si mai usoara care sprijina aceasta cauza- doar prin utilizarea electricitatii, asa cum se face in mod normal.

SunPort

SunPort este un dispozitiv ce functioneaza prin solicitarea de energie solara de la retea. Odata ce energia intra in reteaua electrica, este imposibil de spus daca provine din energie solara, eoliana sau non-regenerabila- cum ar fi carbunele sau gazele naturale. Pentru a rezolva acest decalaj, a fost inventat Renewable Energy Certificates, care reuseste sa afiseze ce fel de energie provine din energie regenerabila sau din alte surse. Consumatorii isi doresc sa beneficieze de cat mai multa energie regenerabila de pe piata, astfel ca dispozitivul SunPort este o inovatie in acest sens.

SunPort este o inventie uimitoare din moment ce reuseste sa gestioneze aceasta problema pentru consumatorii de energie. Tot ce e nevoie este ca acesta sa fie conectat la orice priza si va reusi sa colecteze doar energia regenerabila, ce este egala cu cantitatea de energie care este consumata. De asemenea, se pot cumpara mai multe dispozitive SunPort ce pot fi utilizate in intreaga casa, iar cu o conexiune la un smartphone se poate verifica intreaga cantitate de energie consumata de catre un utilizator.

Din pacate, acest gadget nu reduce cu nimic factura la energie si nici nu reduce dependenta fata de electricitate. Atunci cand SunPort este conectat la o priza nu inseamna nimic altceva decat ca se obtine o garantie a tipului de energie consumata: regenerabila sau non-regenerabila, platindu-se, deci, si o taxa suplimentara. Cu toate acestea, dezvoltatorii sustin ca primul an de utilizare va fi gratuit, dupa care se platesc 20 de dolari pe an. SunPort va fi disponibil din luna martie a anului 2016 si costa 49 de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *