Se intampla de foarte multe ori ca unii oameni sa isi doreasca sa imparta momentele frumoase si cele mai putin frumoase cu o persoana care este mai in varsta sau mai tanara. Care sunt problemele care apar in acest caz? Traim intr-o epoca a iubirii libere, fara gra­­nite. Oamenii se cunosc prin co­res­pondenta si se casatoresc prin In­ter­net, nu mai conteaza diferentele de na­tio­nalitate sau de fus orar, diferenta de culoare a pielii e definitiv abolita, iar dife­ren­ta de sex e, asa, un moft lipsit de forta in­­telectuala. A mai ramas ceva? Da: dife­renta de pozitie sociala sau de cont in ban­ca. Atit? Nu. Ar mai fi inca ceva: diferenta de virsta.

Aceasta e principala problema. Orice cu­plu – in afara cazului in care se retrage de­fi­nitiv in munti sau fuge in jungla – este supus ju­decatii publice. Oamenii se hranesc, di­mi­nea­ta, la prinz si seara, cu telenovele. Nu vor­bim aici, neaparat, de cele de la televizor. Uneori, cele mai interesante soap-uri se pe­trec in preajma noastra, iar toata lumea le comenteaza cu ardoare. Oameni cu o e­­xistenta lineara, cu un program stresant si cu prea putin timp pentru ei insisi, supusi cinci zi­le pe saptamina algoritmului „serviciu-cum­paraturi-casa-somn-serviciu…“, oa­­me­nii obisnuiti, deci, evadeaza comen­tind experientele altora si incercind sa-si ima­gi­neze cam ce-ar fi facut ei in aceleasi situatii.

Toate lucrurile sint bune si frumoase pina cind simplele birfulite din pauza de masa nu se transforma intr-un fel de atitudine civica. Iar acest lucru se intimpla adesea atunci cind e vorba de relatii amoroase „nepotrivi­te“. Cam care ar fi acestea? Daca e sa a­pli­cam criteriul „virsta“, putem remarca fara mari dificultati ca lumea accepta foarte u­sor ca, intr-un cuplu, barbatul sa fie mai in virsta de­cit partenera sa. Cu cit? Pina pe la 10 ani di­ferenta, nimeni nu are mare lucru de co­men­tat. De pe la 15-20 de ani, incep sa a­pa­ra problemele. „Ea ii vineaza averea, as­teap­ta doar ca el sa moara ca sa poata sa se casatoreasca cu un altul, mai tinar. Si, ori­cum, are deja un amant.“ Recunosti sa­blo­nul? Si, tocmai pentru ca e atit de sablon, lu­cru­rile sint trecute destul de

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *