Cu totii stim ca un caine poate fi cel mai bun prieten al omului dar sunt unele lucruri pe care poate cu siguranta nu le stim.

Probabil nu stiai dar cainele a fost primul animal pe care oamenii l-au domesticit acum mai bine de 12.000 de ani chiar si inainte de oi, vite si capre. Se estimeaza ca in prezent traiesc peste 400.000.000 de caini in toata lumea.

De asemenea cea mai veche rasa de caini cunoscuta este Sluki numit si „cainele regal din Egipt”.

Un prim lucru interesant despre caini este ca ei sufera de multe boli de care sufera si oamenii. Obezitatea la caini  este o problema la fel de mare ca pentru oameni. Un alt lucru interesant este ca numai oamenii si cainii au prostata. Multi oameni hranesc cainii cu aceleasi alimente pe care le consuma si ei dar multe din ele sunt toxice pentru caini. Bineinteles ca oamenii nu stiu acest lucru.

Un alt lucru interesant este ca un caine poate interpreta zambetul uman ca un semn de agresiune mai ales atunci cand se vad dintii. Probabil nu stiai dar un caine are 321 de oase si 42 dinti permanenti.

Puii de caine se nasc orbi, surzi si fara dinti iar pipaitul este primul simt care se dezvolta. Ei sunt la fel ca bebelusii. Fiinte mici si dragute care se chiunuie sa descopere lumea. Dalmatienii sunt niste catei foarte  faimosi pentru petele lor negre dar se nasc cu blana complet alba. Petele apar pe masura ce se maturizea, treptat.

Inca un lucru interesant ar fi ca in jur de 30 % din americani recunosc ca vorbesc cu cainii lor sau ca le lasa mesaje pe robotul telefonic atunci cand lipsesc de acasa. Asta ni se pare ciudat, dar daca ne gandim mai bine sunt si ei destul de destepti pentru a receptiona anumite mesaje.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *