Rosiile pot contine foarte putini carbohidrati si pot ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange. Rosiile contin de asemenea crom, element ce poate ajuta la controlarea nivelului de zahar din sange, si fibre care ajuta nivelurile de zahar din sange de la a deveni prea ridicate.

Cateva studii au descoperit faptul ca antioxidantii puternici din rosii protejeaza circulatia sangelui si rinichii, zonele care sunt cel mai adesea afectate de diabet.

Aceste alimente rosii sunt o grozava sursa de licopen si de vitamina C care te pot ajuta sa dormi mai bine. Asadar, in cazul in care ai probleme de genul insomniei sau daca adormi destul de greu, ia in considerare introducerea rosiilor in dieta ta zilnica.

Poti folosi tomatele in supe sau in salate, sau poti adauga o asemenea leguma in smoothie-ul tau favorit. Rosiile contin vitamina K si calciu care ajuta la mentinerea unor oase sanatoase.

Prin urmare, a consuma tomate poate ajuta la intarirea si repararea oaselor. A fost demonstrat faptul ca antioxidantul licopen poate de asemenea imbunatati structura oaselor si poate ajuta in lupta impotriva osteoporozei, o afectiune serioasa care poate cauza fracturile osoase, diformitati si dizabilitati.

Datorita prezentei unor agenti anti-inflamatori cum ar fi carotenoidele  si bioflavonoidele, rosiile pot calma durerile cronice. Oamenii care sufera in mod frecvent de dureri usoare sau moderate, pot suferi de fapt de inflamatii.

Un studiu a demonstrat faptul ca a bea un pahar de suc de rosii in fiecare zi iti poate reduce nivelurile sanguine de TNF-alpha ce cauzeaza inflamatiile, cu 34%.

Asadar, rosiile sunt foarte bune pentru oamenii care sufera de probleme cronice de sanatate  cum ar fi boli de inima, osteoporoza, cancer si Alzheimer. 

Rosiile sunt de asemenea foarte bune si pentru parul tau. Acestea sunt pline de vitamine si fier care ajuta la intarirea parului si pot chiar da stralucire parului degradat si fara viata. Mai mult de atat, rosiile au o aciditate care echilibreaza nivelurile pH-ului din parul tau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *