In momentul in care avem probleme,  organismul incepe sa transmita mesaje referitoare la aceasta problema. Se intampla de multe ori ca organismul nostru sa transmita prin diferite cai problemele cele mai acerbe pe care corpul uman le are.

Bataturile sunt afectiuni foarte frecvente care apar la nivelul picioarelor. In momentul in care aveti bataturi, fie purtati o incaltaminte inadecvata, stramta sau nepotrivita, fie purtati tocuri destul de incomode care vi le cauzeaza.

Bataturile moi sunt umede si elastice si se formeaza intre degete, cand osul unui deget declanseaza presiune asupra osului de la degetul vecin. Atat bataturile tari cat si cele moi au forma de con, cu varful in interiorul piciorului (ceea ce se vede este baza conului). Atunci cand incaltaminea sau un alt deget apasa batatura, aceasta poate deveni sensibila sub tesut si dureroasa. Bataturile nu sunt cauzate numai de pantofi, iata si alte cauze posibile:

  • sosetele cu mult elastic, licra, sintetic etc;
  • mersul pe suprafete dure;
  • persoanele care au picioarele plate faca mai repede bataturi;
  • piele sensibila pe talpa piciorului;
  • diabeticii si alte persoane cu afectiuni circulatorii niciodata nu ar trebui sa ignore aparitie unei babaturi.

Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a reduce disconfortul; incearca aceste remedii si daca in ciuda acestor metode de vindecare, bataturile continua sa te incomodeze trebuie sa mergi la specialist. Daca suferi de diabet sau alte afectiuni care slabesc circulatia, nu astepta ca afectiunile sa ti se agraveze ci mergi imediat la specialist (pedichiurist).

Asadar, cand va confruntati cu aparitia bataturilor trebuie sa faceti astfel incat sa le evitati. Astfel, este indicat sa folositi o incaltaminte potrivita, adecvata, o incaltaminte comoda pentru picioarele dvs. Astfel, veti reusi sa combateti aceste probleme. Identificati problema si aveti grija sa o remediati pe cat posibil mai repede.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *