stabilizator tensiune

De cate ori nu ati patit ca socurile de tensiune sa va afecteze aparatura? Reteaua de alimentare cu energie electrica mai are unele perioade in care nu functioneaza cum trebuie, exista acele fluctuatii de tensiune sau caderi de curent care pot afecta intr-o locuinta toate aparatele electrice sau electrocasnice.

Daca intr-un caz fericit dupa o cadere de tensiune nu este afectat nimic, in unele cazuri supratensiunea ce revine poate sa defecteze absolut tot, de la frigider la congelator, masina de spalat, televizor, calculator, orice este conectat la electricitate poate fi ars.

De aceea se impune protectia impotriva acestor caderi de tensiune. Cum pentru un calculator UPS-ul se dovedeste a fi foarte util, si pentru restul aparaturii isi dovedeste utilitatea un stabilizator de tensiune. Dupa cum ii spune si numele – stabilizeaza tensiunea. Se mentin cu ajutorul aparatului valori relativ constante ale tensiunii electrice pe elementul din circuitul electric, indiferent de valoarea tensiunii de intrare, tensiunea de iesire se mentine la valoarea optima si in acest fel aparatura electrica si electrocasnica este protejata.

Unde gasesc un astfel de stabilizator de tensiune? Bineinteles prima data vei cauta online, la fel ca si mine. Am gasit dupa mai multe cautari site-ul Electropower. Am gasit aici solutii nu numai pentru casa in care locuiesc, dar si pentru casa de vacanta care momentan e in constructie.

Toate produsele sunt la preturi de importator pe site-ul electropower.ro, iar gama este una foarte variata. De ce am spus ca am gasit solutii si pentru casa de vacanta? Pentru ca dupa ce va fi gata va avea nevoie de un generator de curent. Costurile pentru racord la sistemul centralizat sunt prea mari. La fel pe site-ul Electropower am gasit si solutii pentru instalatii si automatizari dar si sisteme de supraveghere – si acestea vor fi necesare pentru casa de vacanta.

In ceea ce priveste casa in care stau acum si unde „multumita” penelor de curent mi s-au ars un televizor si o combina frigorifica. De asta am ascultat sfatul prietenilor si il dau si eu mai departe – asigura-ti aparatura cu un stabilizator de tensiune, pentru ca nu se stie niciodata. Poti fi plecat de acasa si sa ti se strice aparatura de la o cadere de tensiune, cum am patit si eu. Ia-ti stabilizatoare de tensiune pentru electrocasnice, ia-ti surse UPS pentru calculatoare, si esti asigurat. Chiar daca e si asta o investitie, decat sa pierzi toata aparatura pe care cu greu ai cumparat-o, mai bine te asiguri ca nu va avea de suferit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *