Gigantul Apple a cumparat un software de inteligenta artificiala ce apartine unei firme in curs de dezvoltare, care poate spune care sunt emotiile unei persoane, in functie de expresia sa faciala. Initial, software-ul a fost dezvoltat de catre compania Emotient pentru a ajuta la evaluarea reactiilor utilizatorilor, insa acesta a fost utilizat si pentru a cauta semne de durere in cazul pacientilor si chiar avea abilitatea de a monitoriza expresiile faciale ale oamenilor. Cu toate acestea, inca nu este clar de ce Apple are nevoie de aceasta tehnologie.

„Emotient este lider in detectarea emotiilor si a sentimentelor, fiind parte a unui val de actiuni de <neuromarketing>, prin care o afacere reuseste sa inteleaga nevoile clientului”- sustine compania pe site-ul oficial. „Serviciile noastre cuantifica raspunsul emotional, ceea ce duce la o serie de descoperiri si actiuni care imbunatatesc produsele noaste, astfel ca vom stim ce avem de facut pentru a le comercializa”.

Un purtator de cuvant al Apple a confirmat achizitionarea acestui software, sustinand ca Apple „cumpara companii de tehnologice mici din cand in cand, dar in general nu discutam despre planurile noastre”- sustine acesta.

Tehnologia companiei Emotient

Paul Ekman, un psiholog care a studiat emotiile oamenilor si care a fost angajat al Emotient, sustine ca aceasta tehnologie ar putea dezvalui emotiile oamenilor fara acordul acestora, iar sentimentele lor ar putea fi prost interpretate. Compania a fost fondata de catre o echipa de sase doctoranzi de la Universitatea din California, San Diego, specialisti in viziune pe calculator, stiinte cognitive si analiza comportamentului fetei.

Software-ul Emotient proceseaza expresiile faciale si ofera un rezultat al emotiilor in functie de ceea ce a citit pe chipul unui utilizator, masurand si sentimentele (pozitive, negative sau de dezgust); emotiile primare (bucurie, surpriza, tristete, dezgust, teama, dispret si manie); dar si emotiile avansate (frustrare si confuzie). De asemenea, printre primele lucruri realizate de compania Emotient s-a numarat si o serie de produse utilizate de Google Glass.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *