rauri

Exista mii de rauri in jurul lumii. In timp ce unele din acestea sunt mici si se intind pe doar cativa kilometri, unele dintre ele sunt atat de mari incat strabat tari intregi si chiar continete, pe o scara care este destul de greu de inteles. Toate raurile sunt frumoase, intr-un fel sau altul, fie prin culoarea sau claritatea apei pe care o ofera sau prin obiectivele turistice pe care le infatiseaza.

Afla care sunt cele mai frumoase rauri ale planetei:

Rio Futaleufu, Chile si Argentina. Raul Rio Futaleufu este probabil unul din cele mai impresionante rauri atunci cand vine vorba de culoare. Raul, care traverseaza Chile si Argentina, este alimentat de scurgerile de apa glaciara, care ii confera o culoare albastra de negalat. Culoarea luminoasa a apei este o comparatie puternica cu dealurile stancoase si padurile verzi din imprejurimi, Rio Futaleufu adaugand un plus de frumusete peisajului.

Yangtze, China. Raul Yangtze este cel mai mare fluviu din Asia si serpuieste in stancile pustii, munti, paduri si peisaje rurale uimioare. In timp ce acest rau este frumos privit din orice unghi, frumusetea lui poate fi mai bine observata in momentul in care este vizualizat dintr-o barca, deoarece se pot observa cele mai rurale locuri ale Chinei, unele din acestea fiind practic inaccesibile pe alta cale, decat pe apa.

Amazonul, America de Sud. Amazonul isi intinde aproape tot cursul pe teritoriul Braziliei, inainte sa-si faca drumul prin Peru, Ecuador, Bolivia si Venezela. Amazonul este cel mai lung fluviu din lume si impresioneaza prin locurile pe care le strabate, dar si prin vietatile care isi au casa in acest rau.

Zambezi, Africa. Curge prin Angola, Zambia, Botswana, Zimbabwe si Mozambic unde se varsa in Oceanul Indian. Zambezi este fluviul al patrulea ca lungime din Africa si cel mai mare fluviu care se varsa in Oceanul Indian. Zambezi devine navigabil dupa orasul Tete din Mozambic, iar in apele sale se poate intalni si azi hipopotamul.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *