Sa avem un sistem digestiv sanatos poate fi tocmai lucrul cel mai important pe care l-am putea face pentru a avea un organism cat mai sanatos. Nu reusim sa ne dam seama insa un sistem digestiv si un tranzit sanatos ne va ajuta sa ne simtim mult mai bine.

Va intrebati de ce ar trebui sa consumati fibre si trebuie sa stiti ca fibrele sunt cele care te pot scapa de 30-35 de grame pe zi. Daca veti manca odieta saraca in fibre veti lua in greutate din pacate. Alimentatia bogata in fibre reduce semnificativ riscul de cancer. Tocmai din aceste motive este foarte importat sa consumati cat mai multe legume pentru a scurta cat mai mult tranzitul intestinal.

De asemenea, in momentul in care va creati un sistem digestiv sanatos cu un tranzit intestinal usor va trebui sa aveti grija sa evitati balonarile gazele sau diareea. Intestinele trebuie  sa contina bacterii sanatoase.

Daca digestia dvs. este foarte inceata, tranzitul intestinal nu este suficient de regulat vor aparea gazele si balonarea, lucruri care vor face ca hormonii si imunitatea sa fie compromise. Iata cateva elemente care va vor ajuta sa aveti un tranzit intestinal cat mai bun:

Terci de ovaz

In cazul in care nu stiai, terciul de ovaz este excelent atunci cand vorbim depre un tranzit intestinal sanatos. Ovazul are foarte multe fibre solubile si insolubile care sunt absolut esentiale atunci cand vine vorba despre un sistem digestiv sanatos.

De asemenea, ovazul scade colesterolul si reduce riscul de cancer la san, ajutand la eliminarea colesterolului in exces si a estrogenului. Astfel, se reduc si sansele de boli la inima sau de cancer la san.

Varza, indiferent cum este ea consumata te va ajuta foarte mult la reglarea tranzitului intestinala. Aceasta este foarte ieftina si poate fi preparata in numeroase feluri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *